Preşedintele Toyota Motor, Katsuaki Watanabe, a declarat luni că grupul japonez ar putea lua în considerare acordarea de sprijin pentru concernul american General Motors (GM), care va declara falimentul.

Watanabe a adăugat că speră ca uzina din California deţinută în joint venture de Toyota şi GM să îşi poată continua operaţiunile, conform Mediafax.

„Nu este un subiect pe care l-am aduce noi în discuţie şi nu cunoaştem destule detalii din planul de restructurare. Dacă vor exista discuţii despre un ajutor către GM, vom analiza atent problema”, a afirmat oficialul Toyota.

GM, la un pas de faliment

GM va declara astăzi falimentul, potrivit declaraţiilor din weekend ale unor oficiali de pe lângă administraţia Obama.

Falimentul GM va consta în reorganizarea rapidă a grupului într-o companie mai mică, însă mai profitabilă, însă activele la care se va renunţa vor trece prin procesul de lichidare. Compania nou-formată după restructurare va fi controlată de guvern, care va deţine 60% din acţiuni. Uniunea sindicală UAW va controla alte 17,5%, guvernul Canadei 12%, iar deţinătorii de obligaţiuni GM alte 10% din titluri, potrivit detaliilor cunoscute din programul de reorganizare în insolvenţă.

DETALII: GM va declara astăzi falimentul

SURSA: Mediafax