Constructorul japonez Toyota va aduce in Europa 150 de unitati ale modelului plug-in Prius 3,  care a fost prezentat la Geneva, pentru a testa piata europeana in acest an, iar ulterior, in 2010, vor fi aduse inca 350 de unitati, a declarat Tadashi Arashima, CEO-ul Toyota Motor Europe.

Mai mult, potrivit lui Arashima, aceste teste vor fi urmate in anul 2012 de introducerea unui vehicul in totalitate electric, alimentat tot de o baterie litiu-ion. „Trebuie sa privim dincolo de actuala criza financiara”, a subliniat Tadashi Arashima, intr-un discurs sustinut in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Pe de alta parte, Tadashi Arashima a precizat ca Toyota si-a redus participarea in privinta cercetarilor menite sa eficientizeze motoarele diesel, preferand in schimb sa se concentreze asupra hibrizilor.

„Pretul benzinei si al motorinei continua sa se apropie. In acelasi timp, emisiile de CO2 ale motoarelor pe benzina continua sa coboare. Mai mult, odata cu standardele Euro 5 si Euro 6, preturile motoarelor diesel vor continua sa creasca. Astfel, preturile unui hibrid si al unul automobil diesel se vor apropia si ele. Diesel-ul va ramane semnificativ (in privinta vanzarilor), dar se va stabiliza in curand”, a explicat CEO-ul Toyota.

0-26888-capital0002toyotaprius3.jpg

0-26889-capital0003toyotaprius3.jpg