Toyota România, reprezentanţa locală a constructorului auto japonez Toyota, a lansat în România o versiune restilizată a modelului de clasă mică (B) Yaris, disponibil cu două versiuni de caroserie, cu trei şi cinci uşi, şi cu cinci variante de echipare, Optimo, Terra, Luna, Sol şi Sol Plus, a anunţat, vineri, compania.

Pentru acest model sunt disponibile trei motorizări pe benzină şi una diesel. Propulsorul de bază pe benzină, de un litru, dezvoltă 69 de Cai Putere (CP). Cel de-al doilea motor alimentat cu benzină are o capacitate cilindrică de 1,3 litri şi dezvoltă 101 CP, iar vârful de gamă, motorul de 1,8 litri, are o putere de 133 CP.

Singurul motor diesel are 1,4 litri şi 90 CP, potrivit Mediafax.

Toate motoarele sunt conforme normelor Euro 4. De asemenea, toate motoarele, cu excepţia celui de 1,8 litri, emit mai puţin de 120 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Dotarea standard a Toyota Yaris facelift include oglinzi reglabile electric, aer condiţional cu reglare manuală, radio CD cu MP3 şi patru difuzoare, computer de bord, geamuri electrice pentru portierele din faţă, volan şi scaunul şoferului reglabile pe înălţime, airbag-uri frontale pentru şofer şi pasager, servodirecţie, ABS şi închidere centralizată.

Până la sfârşitul acestui an Toyota România va aduce şase modele noi. Modelul de clasă mini (A) iQ va fi comercializat din mai, lună în care va ajunge în România şi crossover-ul Urban Cruiser. Noua generaţie a hibridei Prius şi modelul de familie Verso vor fi introduse pe piaţa românească în iulie. Tot în vară va fi lansată şi o versiune restilizată (facelift) a Sport Utility Vehicle-ului (SUV) compact RAV4. Cel de-al şaselea model Toyota care va ajunge în România în acest an, cel mai probabil în octombrie, este noua generaţie a Land Cruiser 120.

Vânzările Toyota – automobile şi vehicule comerciale uşoare – în România au scăzut cu 2% anul trecut, de la 10.301 unităţi în 2007 la 10.095 exemplare. În primul trimestru livrările constructorului japonez pe piaţa locală au căzut cu 70%, la 809 unităţi, de la 2.761 autovehicule în perioada ianuarie-martie a anului trecut.

Piaţa auto românească a scăzut cu 11,7% anul trecut, la 324.080 unităţi, iar în primul trimestru declinul a fost de 59,3%, la 33.513 autovehicule.

Sursa: MEDIAFAX