Makaveli, un influencer cunoscut pe platforma TikTok pentru abordările sale controversate, a stârnit din nou discuții intense în mediul online. Recent, acesta a criticat dur susținătorii fostului candidat prezidențial Călin Georgescu, evidențiind diferența dintre activismul virtual și mobilizarea redusă la manifestațiile publice. Declarațiile sale, publicate miercuri pe rețelele de socializare, au atras atenția asupra unui protest desfășurat la Curtea de Apel București, unde doar câteva zeci de persoane au fost prezente.

Makaveli denunță pasivitatea susținătorilor lui Călin Georgescu

Într-o înregistrare video publicată miercuri pe TikTok, Makaveli, influencerul care a promovat în trecut campania lui Călin Georgescu, și-a exprimat nemulțumirea față de susținătorii fostului candidat la alegerile prezidențiale.

@makaveli.ro

Acesta a evidențiat diferența dintre sprijinul masiv primit de Georgescu în mediul online și lipsa de implicare fizică în manifestația organizată recent la Curtea de Apel București. Doar câteva zeci de persoane au participat la protestul din prima zi a anului.

„N-am nimic cu nimeni, dar trebuie s-o zic: de ce unde e (George) Simion, unde e (Diana) Șoșoacă, unde e (Călin) Georgescu, de ce nu iasă (sic!) și Georgescu să stea cu voi acolo-șa, că pentru el să iasă, nu pentru Simion și Șoșoacă”, a afirmat Makaveli.

Critica la adresa liderilor politici și a susținătorilor lor

Makaveli a continuat prin a adresa un mesaj sarcastic, referindu-se la implicarea membrilor USR în alte manifestații, pe care i-a descris drept „bulangiii ăia cum ziceți voi”.

În opinia sa, aceștia au arătat o mai mare determinare decât susținătorii lui Georgescu. Influencerul l-a remarcat totuși pe Stegarul Dac, despre care a spus că este „singurul cu coloană” dintre protestatari.

Într-o notă ironică, el a adăugat:

„Trei la mână, îmi vine acru în gură să o spun, da’ v-au dat clasă ăia de la USR, bulangiii ăia cum ziceți voi. Singurul cu coloană, așa, dintre voi e Stegarul Dac, mâine, poimâine, o să-l vedeți pe Turnul Eiffel…”.

Această declarație subliniază sarcasmul său în legătură cu amploarea redusă a protestului.

Protest online versus prezență fizică

Makaveli a criticat activitatea susținătorilor pe rețelele de socializare, evidențiind contrastul dintre numărul mare de persoane care comentează online și numărul redus de participanți la manifestații.

„Soluție: 63 de oameni în stradă, dar două-trei sute de live-uri și de gazde, în care toți vor să dea guvernul jos. Comentarii «de ce să nu iasă Simion și Șoșoacă», în poziția în care cei care comentează sunt și ei tot acasă. Bun venit în România. Noapte bună!”, a declarat influencerul.

Una dintre urmăritoarele sale de pe TikTok i-a reproșat lui Makaveli atitudinea aparent schimbată față de Călin Georgescu.

„Eu parcă știam că îl susții pe Călin Georgescu”, a comentat ea.

Cu peste 385.000 de urmăritori pe platforma TikTok, Makaveli este cunoscut pentru stilul său direct și fără menajamente.

Într-un alt live transmis miercuri seară, acesta a continuat seria de mesaje critice, adresându-se celor care urmăresc pasiv acțiunile de pe rețelele sociale.

„Eu nu vă descurajez, dar nu mai găsiți vinovați pentru lașitatea voastră”, le-a transmis el, accentuând ideea că schimbarea reală necesită implicare activă, nu doar comentarii online.

Makaveli despre eforturile lui Călin Georgescu

În cadrul unei alte transmisiuni live, Makaveli a ironizat susținătorii lui Georgescu, care au lăudat faptul că acesta a stat șase ore în picioare la Curtea de Apel București, pe 30 decembrie.

„Zici că a donat un rinichi, să moară familia mea!”, a spus el, adăugând că, deși nu și-a schimbat părerea despre Călin Georgescu „ca om”, rămâne critic față de lipsa de acțiune a susținătorilor săi.

„Dacă a stat șase ore în picioare, de ce ați stat voi acasă pe tastatură?”, a întrebat retoric Makaveli, acuzând ipocrizia celor care îl susțin pe Georgescu doar din spatele ecranelor.

„Mai Mulți Nepalezi la Metrou…”

Makaveli a încheiat intervenția cu o acuzație usturătoare adresată celor care au ales să stea acasă în loc să participe la manifestații.

„Au fost mai mulți nepalezi la metrou decât ați fost voi acolo!”, a declarat el, subliniind încă o dată pasivitatea susținătorilor.