Poziția lui Dan Barna este contestată din ce în ce mai puternic în interiorul USR, după noile excluderi hotărâte de președintele formațiunii politice. Un nume greu din partid s-a întors mai nou împotriva deciziilor lui Barna.
Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, reacționează dur față de politica liderului Dan Barna de excludere a mai multor membri ai partidului.
El spune că nu a semnat scrisoarea celor 17 membri de partid pentru că, pe această temă, preferă să își exprime opiniile exclusiv în interiorul formațiunii politice.
”Un semnal de alarmă”
Ion admite totuși că scrisoarea trimisă lui Dan Barna este un semnal de alarmă care trebuie luat în seamă.
”Nu-i poți ignora totuși, pentru că acolo sunt semnatari și deputați și președinți de filiale importante din București, de sectoare și membri simpli, sunt destul de mulți. Și atunci, efectiv e un semnal de alarmă important, care ar trebui să ne dea de gândit”, a declarat Stelian Ion, conform evz.ro.
În calitatea sa de membru în Biroul Națioanl al USR, Stelian Ion va pune subiectul în atenția conducerii partidului.
A votat împotriva sancțiunilor
”Eu însumi nu am fost de acord cu acele sancțiuni și am votat împotriva lor. Nu le consider nici oportune, nici potrivite. Inoportune sunt pentru că ne aflăm într-o perioadă înainte de alegeri, în care trebuie să ne mobilizăm filialele și toți oamenii.
Să îi avem alături, nu să-i ostilizăm și să facem ca unii dintre colegii noștri să fie demoralizați și eventual să și plece din partid. Nu trebuie să mergem pe linia asta”, a explicat deputatul USR.
Stelian Ion se poziționează împotriva lui Dan Barna și în privința calendarului de fuziune USR cu PLUS. Conform ultimelor decizii, congresul de fuziune se discută să aibă loc în luna august, mai exact înainte de alegerile locale.
”Trebuie să fim concentrați strict pe alegeri”
Listele de candidați se vor întocmi în comun, subiect care va fi dezbătut la congresul de fuziune. Noua formațiune politică nu va putea fi însă înscrisă, la timp, în registrul partidelor politice.
”Inițial, s-a votat ca fuziunea să se facă după alegeri. Personal, cred că era cea mai bună variantă, dar există și alte opinii în partid. Am considerat, atunci când mi-am exprimat opinia, că în perioada dinaintea alegerilor trebuie să fim concentrați strict pe alegeri, pe program, pe mobilizarea oamenilor și orice element care poate conduce la o demobilizare ar fi contra intereselor noastre.
Eu așa am vrut, după alegerile parlamentare, și așa am votat în comitetul politic”, a dezvăluit deputatul USR.