"Trebuie sa-mi reziliez abonamentul la golf si trebuie sa-mi vand casa de vacanta", se plange Michael Krofcheck, un trader al unei mari banci din Statele Unite, comentand modul in care criza financiara din SUA se rasfrange asupra lui. Conform unei reviste specializate din SUA, un trader avea in 2006 un castig anual de 500.000 de dolari, iar acum veniturile acestuia se situeaza undeva in jurul sumei de 300.000 de dolari. E adevarat ca acesta este mult peste media venitului anual mediu din Statel
„Trebuie sa-mi reziliez abonamentul la golf si trebuie sa-mi vand casa de vacanta”, se plange Michael Krofcheck, un trader al unei mari banci din Statele Unite, comentand modul in care criza financiara din SUA se rasfrange asupra lui.
Conform unei reviste specializate din SUA, un trader avea in 2006 un castig anual de 500.000 de dolari, iar acum veniturile acestuia se situeaza undeva in jurul sumei de 300.000 de dolari. E adevarat ca acesta este mult peste media venitului anual mediu din Statele Unite care in 2006 era de 48.201 dolari.
Cu toate acestea, criza financiara este resimtita foarte acut de traderi, intrucat veniturile acestora au foarte mult de suferit.
James Poisso, unul dintre angajatii de pe Wall Street, povesteste cum angajatorul sau a renuntat sa le mai ofere angajatilor traditionalele fructe si cesti de ceai, din dorinta de a face economii.
In opinia lui John Challenger, reprezentant al unui cabinet de studii sociologice din SUA, traderii sunt nevoiti sa munceasca mai mult pentru bani mai putini.
Mai mult, de la inceputul anului, 20% dintre traderii americani au fost disponibilizati sau au preferat sa demisioneze.
Sursa: L’Echo