Tradiții și superstiții de Anul Nou! Ce nu trebuie să faci de Revelion
De la alimentele pe care ar trebui să le mănânci până la hainele pe care ar trebui să le porți de Anul Nou, dacă încerci câteva dintre aceste tradiții nu are cum să nu-și meargă bine în viitorul an. De asemenea, multe dintre acestea nu necesită un efort mare și aduc un potențial mare de câștig.
Tradiții de Anul Nou
În primul rând, urările și obiceiurile de Anul Nou sunt făcute, după cum spune tradiția, pentru a alunga spiritele rele din anul ce se apropie de sfârșit și de a aduce un an mai bun. De aceea mersul la colindat este unul dintre cele mai întâlnite obiceiuri. Acesta începe încă dinainte de Crăciun și continuă în primele zile ale noului an.
De reținut că, din bătrâni se spune că de Revelion este bine ca fiecare persoană să poarte o haină nouă, dar și ceva roșu sau orice altă culoare veselă, pentru că în acest fel atragem energiile pozitive.
Tradiții și superstiții de Anul Nou! Ce nu trebuie să faci de Revelion
O tradiție ceva mai nouă, care vine din Spania și Portugalia, dar a fost importată și la noi de unii români se referă la stafide. Chiar dacă nu ne place neapărat gustul stafidelor, acești struguri mici, maronii și uscați ne aduc noroc și este o modalitate de a ne asigura că visele se vor împlini.
Tradiția spune că trebuie să mănânci 12 stafide și pentru fiecare stafidă pe care o mănânci, poți să-ți pui o dorință. Așa că este bine să vă gândiți cu înțelepciune. Cel mai bun lucru este să scrieți o listă și apoi să mâncați o stafidă și să vă puneți o dorință în timp ce priviți focurile de artificii. Și nu este o întâmplare faptul că sunt 12 stafide, pentru că fiecare reprezintă câte o lună a Anului Nou.
De asemenea, se mai spune că în noaptea de Anul Nou, dar și pe 1 ianuarie nu este bine să plângem. Persoanele care plâng în prima zi a anului, vor avea un an nou plin de evenimente tragice.
Superstiții de Revelion
În ceea ce privește superstițiile, se spune că nu este bine ca Anul Nou să ne prindă fără bani în portofel, și nu vorbim de monezi, ci de bani mari. Acum nu știm dacă tradiția ia în considerare și recentele tehnologii, precum cardul bancar, dar ca să fiți siguri dați fuga la bancomat pentru a nu fi prinși pe picior greșit.
O altă superstiție legată de bani spune că în ultima zi din an și în prima zi a Noului An, nu este indicat să faci cheltuieli și să nu arunci nimic din casă, nici măcar gunoiul. Dacă facem acest lucru se spune că vom arunca și norocul din casă.
De asemenea, în noaptea dintre ani nu este bine să mâncăm carne de pasăre, pentru că aduce ghinion. În plus, trebuie să știm că în prima zi a Anului Nou nu se face curățenie, pentru că atragem sărăcia în casă.
Tradiții și superstiții de Anul Nou! Ce nu trebuie să faci de Revelion