Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să folosească şi alte rute către Constanţa, cum ar fi:DN2 Bucureşti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa; DN3 Bucureşti – Lehliu – Călăraşi – traversare cu bacul spre Ostrov – Adamclisi – Constanţa sau DN3 Bucureşti – Lehliu-Gară, DN3A Lehliu-Gară – Feteşti – A2 Feteşti – Cernavodă, DN22C Cernavodă – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanţa (cu menţiunea că este posibil să apară probleme de trafic la staţia de taxare de la Feteşti).
Pentru prevenirea accidentelor rutiere (având în vedere că soarele se reflectă în parbriz şi în carosabil), conducătorii auto sunt sfătuiți să mărească distanţa de siguranţă în mers, iar dacă încheie o coloană de autovehicule, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.
Circulaţia a început să se intensifice şi pe DN1 Bucureşti – Braşov. La Comarnic, în scurt timp, vor apărea probleme de trafic. Ulterior, se va circula în coloană în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei (mai întâi pe sensul de mers către Bucureşti, apoi şi în sens invers).
Până în data de 31 august 2017, în judeţul Olt, se execută lucrări de reparaţii la podul peste râul Olt, situat pe DN65, la ieşirea din municipiul Slatina către Craiova. Pe pod se circulă pe o bandă, alternativ, cu ajutorul semafoarelor electrice. În zona de lucru se formează coloane de autovehicule.
Mențiune: în data de 13 august 2017, în intervalul orar 00:00-6:00, circulaţia pe pod va fi oprită, deoarece se va turna betonul special în placa podului. Autovehiculele vor circula deviat, pe ruta DJ574 Slatina (Catedrală) – Teslui – Moşteni – DN64 Strejeşti – Pleşoiu – DJ677 – Salcia – DN65.
În județul Olt, DN64 Caracal – Drăgășani a fost închis pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 – 40+915 metri, între localitățile Găneasa și Pleșoiu. Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa – Salcia – DJ677 – Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare.
Pe autostrada A1 Deva-Sibiu, la kilometrul 315 (în zona Sebeş-Pianu), circulaţia se desfăşoară doar pe banda a doua, deoarece se execută lucrări de consolidare a terasamentului pe direcţia Sibiu.
În judeţul Ilfov, până în data de 1 septembrie 2017, circulația pe DN5 se desfăşoară cu unele restricții la kilometrul 9+300 de metri, ca urmare a lucrarilor efectuate la un podeț.
Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi – DJ678A – DN7 Deduleşti.
În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localităţii Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
În judeţul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna, între kilometrii 23 şi 27.
Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.
DN67C-Transalpina este redeschis în totalitate. Pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Obârşia Lotrului (km 59+800, judeţul Vâlcea), accesul este permis doar în intervalul orar 07:00 – 20:00, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Există şi restricţie de viteză de 30 km/h.
S-a redeschis și DN7C-Transfăgărășan, între Piscu Negru și Bâlea-Cascadă (tronsonul kilometric 104 – 130+800, care se închide pe timp de iarnă). Pe acest sector este interzisă circulația pe timpul nopții, între orele 21:00 și 07:00, din cauza vizibilității reduse (ceață) și a fenomenelor meteorologice neprevăzute ce pot pune în pericol siguranța participanților la trafic. CNAIR informează că sectoarele cu pericol de căderi de stânci, pietre și viituri sunt între kilometrii 56+700 și 132+800.
Restricții în mai multe județe
Astăzi, 12 august 2017, vor fi impuse restricţii de circulaţie pentru traficul greu în judeţele Mehedinţi şi Dolj, având în vedere avertizarea cu cod portocaliu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis printr-un comunicat de presă că astăzi, în intervalul orar 13:00-19:00, vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă totală mai mare de 30 de tone (masa proprie a vehiculului plus greutatea mărfurilor transportate) pe drumurile naţionale şi autostrăzile din cele două judeţe pentru care a fost emisă avertizarea cu cod portocaliu, în scopul protejării îmbrăcăminţii asfaltice.
Tot CNAIR informează că, în perioada 11-15 august 2017, potrivit prevederilor HG nr.1777/2004, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată în funcţie de tonaj, în anumite zile şi intervale orare, pe unele tronsoane ale următoarelor drumuri: A2, DN7, DN39 şi DN22C