Trafic intens pe DN1 între Posada și Comarnic, pe sensul spre București

Centrul Infostrafic informează că, vineri, 1 ianuarie, traficul rutier este aglomerat pe DN 1, între Posada şi Comarnic, pe sensul spre Capitală, dar şi pe sensul de coborâre, în zona staţiunilor prahovene Azuga, Buşteni şi Sinaia.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a transmis că, vineri seara, se înregistrează valori de trafic în creştere pe DN 1 Braşov-Ploieşti-Bucureşti, fiind trafic intens între kilometrii 115-110, între localităţile Posada şi Comarnic, pe sensul către Capitală.

Totodată, se circulă în coloană pe sensul de coborâre al DN 1, între kilometrii 138 şi 131, între staţiunile Azuga şi Buşteni, dar şi pe tronsonul kilometric 123 -121, în zona staţiunii Sinaia.

„Poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic”, a arătat Centrul Infotrafic.

Înainte de Anul Nou traficul rutier era intens către stațiunile montane

Traficul rutier este intens pe DN1 București-Brașov, pe sensul de mers către stațiunile montane, transmite Centrul Infotrafic.

Astfel, s-au format coloane de mașini în Ploiești, Comarnic și Bușteni, potrivit sursei citate.

Zonele cele mai aglomerate
Centura de Vest – valori de trafic crescute către Brașov, coloană de 700m;

Comarnic – trafic intens către zona montană, coloană în mișcare de la km 100+500 până la km 106- Vulturul;

Sinaia – valori de trafic normale;

Bușteni – valori de trafic intens în ambele sensuri, cu coloană pe urcare de la km 126 Sinaia și de la limitări județul Brașov, pe coborâre.

Mulți români au decis să plece în vacanță chiar în condiții pandemice

Pandemia a modificat modul de a călători al românilor, iar în 2020 s-a observat o creştere cu până la 85% faţă de anul trecut pentru rezervarea vacanţelor în unităţi de cazare tip cabană, vilă sau casă de vacanţă, conform platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Astfel, aproape 6% din numărul total de rezervări înregistrate în perioada septembrie-decembrie 2020 reprezintă unităţile de cazare menţionate anterior.

„Anul acesta preferinţa turiştilor români s-a îndreptat către unităţile de cazare situate în regiuni izolate sau care pot fi închiriate integral, precum cabanele, casele şi vilele de vacanţă. Spre exemplu, în perioada iulie – august 4,02% din numărul total de rezervări înregistrate pe platforma Travelminit.ro a fost reprezentat de cabane şi case de vacanţă, observându-se o creştere de 84% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Tendinţa se păstrează şi pentru perioada sărbătorilor de iarnă, când românii au preferat să închirieze case şi cabane individuale”, se menţionează în comunicat.