Printre domeniile premium scoase deja la vânzare se numără: atractii.ro, dosar.ro, fotballive.ro, gadgeturi.ro, ghidadmitere.ro, pacient.ro, plandenunta.ro, protestez.ro, invinge.ro.

“Bursa de domenii intră pe piaţă cu o ofertă de peste 200 de domenii, propuse spre vânzare. Cumpărătorii interesaţi vor avea posibilitatea să aleagă domenii premium, domenii din 2-3 caractere, domenii care conțin cuvinte cheie importante în motoarele de căutare”, spune Ionuț Tudor, Project manager trafic.ro.

“Conform estimărilor noastre, în acest moment, din cele peste 530.000 de domenii .RO achiziționate, mai mult de 300.000 sunt inactive. Credem că multe dintre acestea ar putea fi deblocate şi transformate în websiteuri dacă proprietarii lor ar primi un preț corect, într-o piață care să le ofere siguranța tranzacțiilor. Domeniilor .RO li se adaugă cele cu extensiile .COM, .NET, .ORG, .EU, la fel de utilizate de români pentru numirea siteurilor. Și ele pot reprezenta obiectul tranzacțiilor în Bursa de domenii”, completează Ionuț Tudor.

Taxa de listare în Bursă este 0, indiferent de numărul de domenii listate. Vânzătorii vor plăti un comision de 10% doar pentru tranzacțiile finalizate cu succes.

Un alt avantaj important pe care îl oferă Bursa de domenii este siguranţa tranzacţiilor, prin introducerea sistemului Escrow la efectuarea plăţilor. Rolul acestuia este să gestioneze temporar sumele de bani implicate în tranzactii şi să le direcţioneze în funcţie de evoluţia acestora. Astfel, vanzătorii domeniilor au garanţia că îşi primesc banii la încheierea tranzacţiei, iar cumpărătorii au siguranţa că pot recupera sumele plătite dacă, din motive obiective, tranzactiile nu se finalizează.

Pe parcursul desfăşurării formalităţilor de transfer al domeniilor de la vânzători către cumpărători, Bursa de domenii va asigura asistenţă personalizată, desemnând consultanţi pentru fiecare tranzacţie în desfăşurare. Aceştia vor furniza informaţiile necesare pentru fiecare etapă a transferului şi vor soluţiona problemele care pot să apară pe parcurs.

De asemenea, toate domeniile propuse spre vânzare sunt verificate în prealabil, anunţurile fiind publicate numai după ce Bursa de domenii face aceste validări. Cumpărătorii pot fi siguri, în acest fel, că pot face oferte către parteneri oneşti.
<iframe width="480" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/eOgqHk3VjJE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>