Traficul aerian mondial a inregistrat cea de-a doua luna consecutiva de scaderi, conform Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA).

Astfel, in luna octombrie s-a inregistrat o diminuare de 1,3% a traficului aerian fata de perioada similara a anului trecut. Cu toate acestea, scaderea a fost mai putin accentuata fata de cea din luna septembrie, cand traficul aerian a scazut cu 2,9%.

Traficul aerian de pasageri la nivel global a scazut cu 1,3% in octombrie, in timp ce transportul aerian de marfuri a scazut la randul sau cu 7,9%, fata de luna octombrie a anului trecut, aceasta fiind ce-a de-a cincea luna consecutiva de scaderi drastice.

„Declinul continua iar situatia din industria aeronautica ramane critica. In timp ce scaderea pretului la petrol a reprezentat o veste imbucuratoare, recesiunea este acum cea mai mare amenintare”, a declarat Giovanni Bisignani, directorul general al IATA.

In Europa traficul de pasageri a scazut cu 1,8% in luna octombrie, in timp ce in America de Nord scaderea a fost de 0,8%. America Latina si Orientul Mijlociu au inregistrat insa cresteri de 4,5%, respectiv 3,5%.

Cele mai accentuate scaderi ale traficului de pasageri s-au putut observa in Africa, de 12,9% si in regiunea Asia-Pacific, de 6,1%.

Gradul de ocupare in luna octombrie a fost de 75%, in scadere cu 2% fata de perioada similara a lui 2007, conform IATA.

Sursa: TODAYonline