Tendinţa, în ceea ce priveşte traficul de pasageri, este de creştere, însă într-un ritm mai lent decât în lunile anterioare, când s-a înregistrat o revenire semnificativă după impactul produs de criza economică. Potrivit IATA, vina pentru creşterea lentă a traficului de pasageri o poartă creşterea preţului petrolului.

Traficul de pasageri la nivelul zborurilor internaţionale a crescut cu 5,9 %, în timp ce la nivelul zborurilor domestice creşterea a fost de numai 1,9 %.

Spre deosebire de zborurile de pasageri, transportul de mărfuri cu ajutorul avionului a scăzut cu 3 % faţă de iunie 2010, în ciuda creşterii cu 1,9 la sută a capacităţii pentru acest tip de transport în luna iunie.

Transportul de mărfuri nu a mai crescut din luna august a anului trecut şi se menţine încă la un nivel cu 6 % mai mic decât vârful înregistrat în iunie 2010, când simptomele crizei au început să fie din ce în ce mai puţin evidente.

America Latină este regiunea care a înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian de pasageri – de 14,3 la sută, în timp ce în Europa traficul a crescut cu 8,9 %, în Orientul Apropiat cu 6,4 %, în Asia – Pacific cu 3,3 %, iar în America de Nord cu 2,4 %.

În Africa, traficul de pasageri a scăzut cu 2,9 % faţă de luna iunie 2010.
SURSA: Agerpres