”Anul 2012 a însemnat o creştere de peste 35% a traficului de marfă faţă de 2011, ajungându-se la aproape 1.500 de tone. Dar, am înregistrat şi o scădere a traficului de pasageri, cu 13% precum şi a mişcărilor de aeronave, cu 20% aceasta însă în condiţiile restrângerii activităţii de către o companie aeriană”, a declarat, luni, managerul general al aeroportului, Dan Idolu, citat de Agerpres.

Autorităţile locale urmăresc, de altfel, transformarea Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” într-un hub care să atragă companiile străine şi investiţiile acestora, având ca scop final dezvoltarea unei puternice reţele internodale în capitala Banatului. Doar în acel moment – susţin oficialii locali – se poate spune că aeroportul a intrat în business, iar dezvoltarea aeroportului presupune şi dezvoltarea cargo.

”Fără cargo, un aeroport nu este împlinit. Cargo înseamnă logistică, locuri de muncă, investiţii locale extrem de importante”, au mai spus oficialii timişoreni.

Pe de altă parte, în 2012 s-au înregistrat peste 1 milion de pasageri care au folosit infrastructura aeroportului timişorean, menţinându-şi astfel poziţia a doua ca volum de trafic pasageri. Tot anul trecut, traficul a înregistrat peste 19 mii de mişcări ale aeronavelor (decolări/aterizări).

“În 2012 am adus un profit brut de 9.746 de mii de lei, în creştere faţă de anul 2011, iar veniturile totale înregistrate se apropie de 52.000 mii lei, în condiţiile unei cifre de afaceri de peste 47.000 mii lei”, a precizat Idolu. Potrivit acestuia, în 2013 estimează o creştere a volumului de trafic, urmărind, totodată, şi o creştere corectă a cheltuielilor prin investiţii şi reparaţii la pista de decolare/aterizare.

”Printr-o politică de marketing dinamică vom identifica destinaţii aeriene noi şi companii interesate să opereze pe aeroportul din Timişoara. De asemenea, ne aşteptăm ca în acest an să opereze chartere de vacanţă spre destinaţii variate. Un prim pas, în acest sens, îl constituie Turcia, destinaţie de vacanţă spre care cursa charter va opera în perioada mai-octombrie 2013Ţ, a adăugat managerul aeroportului.