Aeroportul International Henri Coanda a inregistrat, in primul trimestru al anului, un trafic, in zona imbarcare, debarcare sau tranzit, de 667.855 pasageri, cu 14% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul de miscari aeronave, aterizari si decolari, pe primele trei luni ale anului 2006 a fost de 12.721, ceea ce inseamna ca in fiecare ora au aterizat sau decolat in medie sase aeronave.

Aproape 53.300 de persoane au ales varianta transportului cu avionul pentru calatoriile in tara, cu aproape 10.000 de pasageri peste nivelul inregistrat pe acest aeroport in primul trimestru al anului trecut.

Majoritatea companiilor aeriene au introdus noi zboruri pentru programul de vara, intrat in vigoare la sfarsitul lunii martie, marindu-si frecventa de operare pentru aceeasi destinatie.

Aeroportul Henri Coanda estimeaza pentru acest an o crestere a traficului de pasageri asemanatoare cu cea inregistrata in 2005, aproximativ 15%, iar pentru anul viitor se preconizeaza o crestere de 30 de procente fata de acest an.

Sursa: Capital, 03 mai 2006