Traficul de pe Valea Oltului va fi restricționat în continuare

Traficul de pe Valea Oltului va fi restricționat în continuare, a anunțat, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Astfel că, circulația pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie și 9 august, între orele 06:00 – 20:00, pentru lucrările de pe Autostrada Sibiu-Pitești exact cum s-a stabilit inițial.

În mod normal, majoritatea politicienilor ar fi amânat lucrările pentru a nu crea disconfort șoferilor, anul 2024 fiind un an electoral, dar pentru el, sunt mai „importante autostrăzile decât alegerile”. A reamintit tuturor că „autostrăzile nu au culoare politică”. Pe el îl interesează să facă „autostrăzi în România, cu toate riscurile”.

„Știu că e an electoral și știu că poate 90% dintre oamenii politici ar fi luat decizia să amâne eventualele lucruri care să ducă la un disconfort, dar autostrăzile nu au culoare politică și atât timp cât soluția este aceasta, dacă vrem să avem autostrăzi, de a restricționa pe o perioadă de o lună traficul, eu nu ezit, chiar dacă e an electoral și chiar dacă mulți mi-au spus că ar fi mai bine să amânăm, sunt mai importante autostrăzile decât alegerile.

Au fost destui ani în care probabil că s-a gândit altcumva și au fost mai importante alte lucruri. Îmi asum acest lucru. Pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România, cu toate riscurile”, a declarat el, vineri, 5 iulie 2024.

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (SURSA FOTO: Facebook, Sorin Grindeanu)

Totuși, este deschis la propuneri alternative la soluțiile propuse de Poliția Rutieră și de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Sigur că sunt deschis la propuneri care ar putea îmbunătăți ceea ce colegii din CNAIR și Poliția Rutieră au gândit. Suntem deschiși”, a încheiat el.

Turismul va fi afectat de închiderea circulației pe Valea Oltului

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a recunoscut că turismul va fi afectat de această decizie, dar șoferii români ar trebui să se gândească la beneficiile viitoare, „să trecem Carpații cu autostradă”. În plus, drumul respectiv este „un drum important, european, foarte aglomerat” pentru care „nu va fi niciodată un moment optim de a fi închis.”

„Drumul acesta e un drum important, european, foarte aglomerat. Pentru acest drum nu va fi niciodată un moment optim de a fi închis. În schimb, știm cu toții că avem un proiect care a durat de foarte mulți ani și pe care acum îl putem realiza – să trecem Carpații cu autostrada. Părea că e un blestem pentru România că nu vom reuși să facem niciodată acest lucru.

Acum suntem în această situație în care deja avem în execuție autostrada. N-o să fie comod, n-o să fie ușor, lucru de care suntem conștienți cu toții, dar trebuie să ne uităm la beneficiile pe care le vom avea cu toții, cetățenii români, când această autostradă va fi funcțională. Și cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a zis oficialul român.

Radu Oprea
Radu Oprea (SURSA FOTO: Facebook, Stefan Radu Oprea)

Turismul va fi afectat și de reparațiile de pe Podul Prieteniei

De altfel, pe data de 10 iulie 2024, vor începe lucrări de reperații pe partea bulgară a Podului Prieteniei (Giurgiu – Ruse). Lucrările de construcție se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore, în funcție de specificul lor. Totuși, traficul nu va fi oprit complet. Procesul de lucru se va desfășura astfel încât vehiculele să treacă în mod eșalonat în dublu sens pe banda pe care nu se lucrează.

Inițial, va fi restricționat traficul pe banda de intrare în Bulgaria. Ulterior, va fi restricționat traficul de pe banda de ieșire în direcția România.

„E un pod care va afecta turismul, e podul de la Giurgiu, unde autoritățile bulgare au hotărât să înceapă lucrările de consolidare acum, pe timp de vară. Traficul va fi pe o singură bandă. Am vorbit cu dl Grindeanu că am zis să vorbim cu autoritățile din Bulgaria să găsim o soluție.

Din păcate, ați văzut ce s-a întâmplat în Parlamentul bulgar, e foarte greu și complicat să stabilim un contact, să găsim soluții. Deci nu e sigurul lucru care afectează confortul turiștilor, dar e bine să fie informați turiștii ca să poată să-și programeze rutele, ca să nu stea foarte mult în coadă. Vom încerca să comunicăm cât mai bine lucrurile care pot afecta deplasările”, a completat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.