Alina avea 32 de ani și de pregătea să devină mamă. Aceasta urma să aducă pe lume o fetiță, după o sarcină fără probleme.
Din păcate, atât ea, cât și copilul ei s-au stins la Spitalul Județean Constanța. Cele două au fost înmormântate împreună.
Cum s-a produs tragedia de la Constanța
Potrivit medicilor, Alina a ajuns la spital în stare gravă și nu s-a mai putut face nimic pentru a o salva, relatează România TV. Femeia intrase în stop cardio-respirator, iar fetița din pântecul ei era deja moartă.
Medicii au decis, inițial, să o supună unei operații de cezariană, iar apoi au internat-o la secția Terapie Intensivă a spitalului. Acolo, a intrat pentru a doua oară în stop cardio-respirator, iar atunci a fost prea târziu. Doctorii au încercat să o resusciteze timp de o oră, însă nu au reușit.
”În cursul zilei de marți, 7 martie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au fost sesizați de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Andrei Constanța, cu privire la faptul că, în unitatea medicală s-a constatat decesul unei femei, de 32 de ani, și a unui făt.
În cauză, s-a constituit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.
Familia Alinei este în stare de șoc. Mama sa a transmis un mesaj pe Facebook în care le mulțumește celor care sunt alături de ei în aceste clipe.
”Cea mai neagră zi din viața mea și a ta, copilul meu iubit! Mulțumesc familiei, colegilor și tuturor prietenilor pentru susținere și ajutor”, a scris aceasta.
La fiecare două minute, o femeie moare în timpul sarcinii sau al nașterii
Potrivit ultimelor estimări publicate într-un raport al agențiilor Națiunilor Unite, la fiecare două minute, o femeie moare în timpul sarcinii sau al nașterii. Raportul „Tendințe în mortalitatea maternă” scoate la iveală eșecuri pentru privește sănătatea femeilor în toate regiunile lumii.
”În timp ce sarcina ar trebui să fie o perioadă de speranță imensă și o experiență pozitivă pentru toate femeile, este încă o experiență tragică de periculoasă pentru milioane de oameni din întreaga lume care nu au acces la îngrijiri medicale de înaltă calitate și respectuoase”, a transmis directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
”Aceste noi statistici relevă necesitatea urgentă de a se asigura că fiecare femeie și fată are acces la servicii de sănătate esențiale înainte, în timpul și după naștere și că își pot exercita pe deplin drepturile reproductive”, a adăugat oficialul.