COVID a mai răpus un mare nume din România! Avea 53 de ani și nu era vaccinată

Carmen Veronica Steiciuc s-a stins în ziua de luni, 1 noiembrie, la vârsta de 53 de ani, la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava. Amintim că aceasta vaccinată anti-COVID din cauza unor probleme medicale.

Totodată, regretata poetă a fost internată în urmă cu o săptămână, în secţia de Boli Infecţioase, deoarece era infectată cu COVID-19. Mai mult, a suferit complicaţii ale bolii, a făcut un stop cardio-respirator şi a fost intubată în weekend. Din păcate, a pierdut lupta cu boala.

„COVID-19 continuă să facă victime şi e extrem de dureros să tot pierdem fiinţele dragi. Astăzi a plecat dintre noi şi Carmen Steiciuc, cea care a avut grijă de teatrul sucevean chiar de la înfiinţarea sa. Teatrul „Matei Vişniec” este astăzi o mărturie a pasiunii sale şi a implicării în lumea culturală suceveană. Poetă, director al revistei „Bucovina literară”, organizator al Festivalului Naţional de Poezie „Nicolae Labiş”, a fost licenţiată a trei facultăţi, urmând şi un doctorat în teatrologie. Din păcate, drumul său s-a oprit prea repede, iar nouă ne mai rămâne doar să îi mulţumim pentru munca depusă şi să îi păstrăm memoria vie. Drum lin, Carmen Steiciuc!”, a scris ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe Facebook.

Suceveanca era membră a Uniunii Scriitorilor

În urma tragicului eveniment, presa din Suceava a scris că, de 6 ani, Carmen suferea de o serie de alergii şi avea un regim alimentar sărac. Aceasta evita să ia medicament de orice fel şi a ezitat să se vaccineze anti-COVID.

Trebuie menționat că, printre volumele de poezii publicate de Carmen Veronica Steiciuc, se numără „Culoarea neprevăzută a orei” (1995), „The essence of a dream”(2003), „Poeme de religii diferite” (2004), „Cu o pereche de aripi noi” (2005), “Cu o pereche de aripi noi / Avec une paire d’ailes nouvelles”, ediţie bilingvă română- franceză (2008).

Carmen Veronica Steiciuc a obţinut Marele Premiu „Nicolae Labiş” la Suceava în 1991, Premiul Ambasadei Franţei în România „Arthur Rimbaud” – 1992, Premiul I la concursul „Tudor Arghezi” de la Târgu Jiu, 1992, Premiul „Cele mai frumoase poeme de dragoste”- Bucureşti, 1991, Premiul I la concursul „Moştenirea Văcăreştilor” – Târgovişte, 1991, Premiile „International Poet of Merit” acordate de Societatea Internaţională a Poeţilor din Washington D.C., SUA, 1998, 1999 şi 2000, Premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru Poezie pe 2004 – volumul „Poeme de religii diferite”, Premiul Fundaţiei Culturale a Bucovinei pentru Poezie pe 2004 – volumul „Poeme de religii diferite”, Premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru Poezie pe 2005 – volumul „Cu o pereche de aripi noi” şi Premiul pentru poezie religioasă la Concursul „Natale Oggi” – Torino, Italia, 2007.