Pensiunea a fost mistuită complet de flăcări
O pensiune turistică din localitatea Pojorâta a ars în totalitate, miercuri, într-un incendiu izbucnit din cauza unui conductor electric defect, a informat ISU Suceava. Sursa citată a precizat că la momentul izbucnirii incendiului nu erau cazate persoane în cabană.
La sosirea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la toată construcţia, construită din BCA (parter şi etaj), iar mansarda şi acoperişul, construite integral pe structură de lemn şi învelitoare din tablă, existând pericolul să se propage la o locuinţă învecinată şi la o anexă (foişor).
La faţa locului au intervenit pompierii militari cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD B2.
A ars cabana în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi.
De asemenea, au ars şi s-au degradat bunuri din interiorul construcţiei (elemente de mobilier, electrocasnice şi altele).
A mai ars un moped aflat în proximitatea construcţiei şi s-au spart geamurile de la un foişor din curte.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.
Peste 130.000 de intervenții ale IGSU în primul trimestru din 2023
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă arată că în primul trimestru al acestui an echipele de pompieri au gestionat pese 130.000 de intervenţii înregistrate la nivel naţional.
Potrivit unui comunicat al IGSU, în primele trei luni ale acestui an echipajele de pompieri care încadrează aproape 3.800 de mijloace tehnice au gestionat 131.345 intervenţii înregistrate la nivel naţional, salvatorii fiind solicitaţi la 6.886 misiuni de stingere a incendiilor, 109.104 cazuri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, 685 misiuni de descarcerare, 2.334 pentru asistenţă persoane, precum şi în alte 12.336 acţiuni destinate protecţiei comunităţilor.
De asemenea, arată sursa citată, în aceeaşi perioadă, 110.316 de persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim ajutor, iar 1.280 au fost salvate din medii ostile vieţii, dintre care 1.209 adulţi şi 71 copii.
„Răspunsul la urgenţele medicale a fost asigurat prin intermediul celor peste 500 echipaje SMURD, dintre care 322 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 40 de unităţi de terapie intensivă mobilă (11 specializate în tratament nou născuţi), 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum şi 120 autospeciale pentru descarcerare”, precizează IGSU.