Vremea nefavorabilă a cauzat o tragedie în larg! Peste 40 de persoane au murit
„Tragedie: 42 de persoane, printre care 30 de femei, opt copii și patru bărbați, au murit când o barcă s-a răsturnat în largul coastei Dakhla”, este scris într-un mesaj pe Twitter, publicat de Helena Maleno, de la organizația Caminando Fronteras, care monitorizează fluxurile de migranți, conform informațiilor transmise de reuters.com
De asemenea, ziarul spaniol El Pais a citat surse oficiale care au spus că numărul persoanelor care au murit este 30. Astfel, Helena Maleno a explicat că 10 persoane au supraviețuit și au fost preluate de pescari.
Cum s-a produs accidentul?
Potrivit sursei menționate, accidentul s-a petrecut când ambarcațiunea cu migranți a pornit, marți, pe vreme nefavorabilă, însă detalii au apărut de abia vineri.
De pe 1 ianuarie până pe 31 iulie, cel puțin 7.531 de persoane au ajuns în Insulele Canare din Spania, pornind din vestul Africii, potrivit cifrelor guvernului spaniol, reprezentând o creștere de 136% față de aceeași perioadă din 2020.
Caminando Fronteras susține că în timpul primelor șase luni din 2021, 2.087 de migranți au decedat sau dispărut încercând să facă trecerea periculoasă pe mare către Spania, din vestul Africii.
Alți 60 de migranți au murit înecați
Amintim că aproximativ 60 de migranți care intenționau să ajungă în Europa s-au înecat, luni, într-un naufragiu, în largul Libiei.
„Cel puţin 57 de migranţi s-au înecat astăzi într-un naufragiu în largul Khoms”, a anunțat OIM. Oraşul Khoms este situat la 120 de kilometri de Tripoli, pe coasta de vest a Libiei.
Mai mulţi supravieţuitori au fost aduşi la ţărm de pescari şi gărzile de coastă, a menţionat purtătoarea de cuvânt a OIM Safa Msehli pe Twitter, fără a preciza numărul celor salvaţi.
„Supraviețuitorii care au vorbit cu personalul nostru au declarat că 20 de femei şi doi copii se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa”, au mai spus reprezentanții OIM pe contul de Twitter. Echipele de salvare au distribuit, ulterior, distribuie apă şi alimente supraviețuitorilor, care par a fi din țări africane.
Sursă foto: Dreamstime