S-a stins o stea din box. Pugilistul nipon Kazuki Anaguchi a murit vineri, 2 februarie, din cauza rănilor suferite în timpul unui meci din decembrie anul trecut.

A murit din cauza rănilor suferite în timpul meciului de box

Kazuki Anaguchi se afla în comă de când a fost supus unei operaţii pe creier, la 26 decembrie, după meciul cu Seiya Tsutsumi. Pugilistul a murit în urma unei hemoragii cerebrale, notează RMC Sport.

În timpul meciului împotriva lui Seiya Tsutsumi, Anaguchi a avut convulsii în colţul său după zece runde.

Boxerul nipon a fost transportat la un spital din Tokyo şi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă pentru un hematom subdural.

Acesta a intrat în comă de la operaţie şi nu s-a mai trezit.

Decesul său a fost anunţat vineri, la ora 17:38 a Japoniei.

Sursa menționată amintește Kazuki Anaguchi a disputat 7 meciuri şi avea un bilanţ de 6 victorii (2 prin KO) şi o înfrângere.

Boxerul japonez lasă în urmă o fiică în vârstă de un an.

Kazuki Anaguchi SURSĂ FOTO: X

A murit un fost mare boxer al Clubului Sportiv Rapid

Amintim că a murit și un fost mare boxer al Clubului Sportiv Rapid. Fostul boxer Sandu Stoian, primul campion naţional al Rapidului după Revoluţie, a încetat din viaţă. Decesul s-a produs în seara zilei de 30 ianuarie, a anunţat, miercuri, Clubul Sportiv Rapid Bucureşti pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Gheorghe Stoian s-a născut în 1968. A fost primul campion naţional de box al Rapidului după Revoluţie, câştigând medalia de aur în 1990 la categoria 67 de kg.

În 1993 a încheiat Naţionalele pe locul 3. Iar în 1991 a cucerit medalia de argint la Centura de Aur. I-a avut antrenori pe maeştrii Gabriel Pometcu şi Puiu Anton. Locuia în Mogoşoaia, unde înfiinţase un club de box.

„S-a stins din viață maestrul Sandu Stoian, campion național de box al Rapidului în 1990.

Alexandru Gheorghe Stoian, născut în 1968, ne-a părăsit în seara zilei de 30 ianuarie. Sandu Stoian, cum îl cunoștea lumea boxului, reprezintă o parte din istoria Rapidului. A fost primul campion național de box al Rapidului dupa Revolutie, medalie de aur în 1990 la categoria 67 de kg.

În 1993 a încheiat naționalele pe locul 3 iar în 1991 a cucerit medalia de argint la Centura de Aur. I-a avut antrenori pe maeștrii Gabriel Pometcu și Puiu Anton. Locuia în Mogoșoaia, unde înființase un club de box.

Pentru Sandu Stoian, boxul a însemnat totul. Prin mâinile sale au trecut numeroși copii și tineri care și-au făurit o carieră în box. Unul dintre cele mai emoționante mesaje postate după dispariția lui Sandu Stoian îi aparține doamnei Roxana Cristina Chihai: ”Omul acesta a luat de pe stradă, la propriu, copii din comunitate, lipsiți de posibilități materiale și, poate, de o direcție dată de familie. I-a băgat în sala de sport amenajată în curtea lui și le-a demonstrat că valorează aur. I-a învățat să țină capul sus. Talentul, susținut de disciplină, muncă și perseverența antrenorului, a făcut din ei campioni naționali. Clubul lui mic a ținut piept marilor cluburi cărora a reușit să le „fure” multe medalii. În dimineața aceasta am aflat că inima mentorului atâtor copii și tineri din Mogoșoaia a încetat să mai bată și am rămas fără cuvinte. Respect și prețuire, mare OM! Odihnește-te în pace!”

Sandu Stoian va fi înmormântat sâmbătă la prânz în cimitirul vechi din Mogoșoaia. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!”, a scris Club Sportiv Rapid București pe Facebook.