Tragedie în lumea bogaților! Un celebru miliardar tocmai a dispărut

Sursa: Dreamstime

Un cunoscut miliardar britanic, care se afla la bordul submersibilului care cobora spre Titanic, a fost dat dispărut la fel ca și restul echipajului. Momentan nu se știe ce s-a întâmplat, însă firma care se ocupă de submersibil spune că face tot ce îi stă în putință pentru a găsi întreg echipajul.

Potrivit unei declarații a lui Brian Zas, fiul adoptiv al miliardarului britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, care deține Action Aviation, o companie specializată în vânzarea și operarea de avioane, s-a pierdut contactul cu submersibilul OceanGate Expeditions. Submersibilul, care aparține companiei americane cu același nume, se afla într-o scufundare în locul unde s-a produs tragedia Titanicului.

„Gândurile și rugăciunile mele sunt pentru tatăl meu vitreg Hamish Harding, al cărui submarin a dispărut în timp ce explora Titanicul. Operațiunea de căutare și salvare este în plină desfășurare”, a scris Brian Zas pe pagina sa de Facebook.

Compania a confirmat dispariția submersibilului

Anterior, Action Aviation a publicat un comunicat în care se preciza că omul de afaceri britanic participa în prezent la o expediție subacvatică la Titanic. OceanGate Expeditions, compania responsabilă pentru submersibilul cu echipaj uman folosit pentru această expediție turistică la locul unde a fost scufundat Titanicul, a confirmat ulterior că submersibilul a dispărut. Nu au fost furnizate detalii specifice cu privire la numărul de persoane aflate la bord, momentul incidentului sau circumstanțele în care s-a pierdut contactul.

Pentru o astfel de călătorie, cei care sunt interesați scot din buzunar 250.000 de dolari de persoană.

Principala diferență între un submersibil și un submarin constă în capacitățile operaționale ale acestora. Spre deosebire de un submarin, un submersibil are nevoie de o navă-mamă pentru a-l lansa și recupera, în timp ce un submarin are suficientă putere pentru a pleca și a reveni în port în mod independent.

Ocean Gate a anunțat că depune toate eforturile pentru găsirea echipajului

Într-o declarație, OceanGate și-a exprimat angajamentul de a explora exhaustiv și de a activa toate opțiunile disponibile pentru a asigura întoarcerea în siguranță a echipajului.

În 1912, Titanicul s-a scufundat în mod tragic după ce s-a ciocnit cu un aisberg și se află în prezent la o adâncime de 3.800 de metri în Oceanul Atlantic.

Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FDCO) a declarat: „Suntem în contact cu familia unui britanic în urma unor rapoarte privind dispariția unui submarin în largul coastelor Americii de Nord.”

Se poate coborî până la epavă în 9 ore

Potrivit OceanGate, submersibilul Titan este capabil să se scufunde la 13.120 de picioare „cu o marjă de siguranță confortabilă” și are 96 de ore de „suport de viață”. Este nevoie de două ore pentru a coborî aproximativ 12.500 de picioare până la epavă.

Nava funcționează trimițând un mesaj la fiecare 15 minute pentru a semnala celor de la țărm că este în siguranță, însă Sky News spune că aceste semnale nu au mai fost auzite de mai bine de șapte ore.

„Cea mai mare problemă pe care o au este adâncimea apei la care se află Titanicul. Este de aproximativ 3.800 de metri și ai nevoie de vehicule subacvatice foarte specializate pentru a coborî la această adâncime, iar acestea nu sunt disponibile cu ușurință. Așa că au o problemă majoră dacă trebuie să caute și să recupereze acest vehicul”, spune Mike Welham pentru Sky News.