România este în stare de şoc!
Elena Merişoreanu, dusă de urgenţă la “Matei Balş” din cauza COVID-19. În ce stare este acum?
Una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară din ţara noastră, Elena Merişoreanu, a ajuns de urgenţă la spital.
Artista în vârstă de 74 de ani se află, în prezent, la Institutul “Matei Balş” din Capitală, după ce a fost depistată pozitiv cu SARS-CoV-2.
Din primele informaţii, Elena Merişoreanu este vaccinată cu schema completă împotriva COVID-19, relatează realitatea.net.
Se simţea rău de circa o săptămână
Celebra artistă se simţea rău de circa o săptămână, însă a considerat că este doar o răceală puternică, fără să pună starea sa de rău pe seama noului coronavirus.
Având în vedere că starea de sănătate s-a înrăutăţit, Elena Merişoreanu a apelat la serviciul de urgenţă 112, iar echipajul de pe ambulanţă a decis că aceasta trebuie internată de urgenţă la Institutul “Matei Balş”.
Într-o intervenţie la o televiziune, Elena Merişoreanu a spus că abia poate vorbi, foarte greu, şi are nevoie de perfuzii în acest moment.
Acum o lună de zile, ea a fost internată la spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală.
15.000 de cazuri de COVID pe zi în România, peste doar o lună de zile?!
Sâmbătă, medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, atrăgea atenţia că peste doar câteva săptămâni, la finalul lunii octombrie, România ar putea atinge 15.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.
“Cu doar 30 % acoperire vaccinală în populaţia generală din punct de vedere epidemiologic, nu poţi să controlezi evoluţia unei epidemii, indiferent de ce natură ar fi aceasta. (…)
Al doilea motiv este că avem deja o transmitere comunitară extinsă, la nivelul întregii ţări, o nouă tulpină de virus, tulpina Delta care are o rata de transmisibilitate mult mai crescută faţă de tulpinile cu care ne-am confruntat în valurile anterioare.
Al treilea motiv este nerespectarea în totalitate, acolo unde ar fi fost nevoie, a măsurilor de distanţare fizică, a portului măştii şi a celorlalte măsuri de igienă. (…)
Atragem atenţia tuturor că este momentul în care să apelăm la ceea ce putem face fiecare dintre noi, că nu doar aparatul instituţional poate să rezolve o astfel de situaţie, ci întreaga comunitate trebuie să-şi aducă aportul la rezolvarea acestei situaţii prin o atitudine voluntară, individuală de a limita mobilitatea şi contactul în spaţii aglomerate cu foarte multe persoane şi nu în ultimul rând vaccinarea. (…)
Din calculele făcute de noi, dacă această participare a tuturor la managementul acestei situaţii nu se va petrece, undeva la sfârşitul lunii octombrie vom depăşi 15.000 de cazuri pe zi. Ceea ce nu am avut în valurile anterioare (…) pentru că vorbim de o tulpină virală, cu o rată mai mare de transmisibilitate”, a declarat medicul, într-o conferinţă de presă.