Vineri după amiază, la Spitalul Municipal din Timişoara, un incendiu a izbucnit în camera unde stă personalul medical. Alerta s-a dat imediat, pompierii au intervenit la faţa locului.
De unde a pornit focul la Spitalul Municipal din Timişoara?
Un apel la numărul 112 a anunţat, vineri, că pe holurile Spitalului Municipal din Timişoara se simte un miros puternic de fum.
Pompierii au inervenit de urgenţă cu cinci autospeciale şi două autoscări, în încercarea de a evita un dezastru, având în vedere că este o clădire situată în centrul oraşului.
Într-una din băile de la demisol, pompierii au găsit un coş de gunoi incendiat care, din primele informaţii, aparţine personalului medical. Acum, pompierii caută să vadă dacă există şi un alt focar.
Din fericire, nu a fost nevoie ca cei care se aflau în incinta unităţii medicale să fie evacuaţi.
Din primele informaţii, se merge pe ipoteza că cineva a fumat, iar ţigara a fost aruncată în coşul de gunoi, de unde a şi pornit mirosul înecăcios de care vorbea persoana care a sunat la 112. Nu se ştie la acest moment dacă ţigara a fost aruncată acolo de cineva din personal sau de pacienţi, transmite Antena 3.
România arde, spital cu spital!
Pe 11 noiembrie 2021, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti.
În acest context, autorităţile au activat atunci Planul roşu de intervenţie. Incendiul s-a manifestat la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum. Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova precizează că au decedat doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani, iar alte 18 persoane au fost evacuate, fiind transferate la SJU Ploieşti.
La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova. Amintim că Spitalul de Boli Infecţioase este secţie a Spitalului Judeţean Ploieşti.
De asemenea, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a informat ulterior că incendiul a fost lichidat cu succes iar autorităţile au început transferul pacienţilor către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.
Astfel, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, a declarat în urma celor întâmplate că instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar unitatea dispunea şi de detectoare de oxigen.
„Secţia era nouă, este secţia renovată de Pediatrie, instalaţia electrică nouă şi verificată, rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă că a intervenit imediat, dar o fracţiune de secundă… Dumnezeu ştie. S-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen… Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare, dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Asta vor determina specialiştii”, a declarat medicul.