"Vă mulţumesc foarte mult pentru noua întâlnire. Cred că acum sunteţi destul de aproape de concluziile cu privire la ce trebuie făcut. Şi Guvernul la fel, am discutat cu mai mulţi miniştri, ei sunt mai mult sau mai puţin lămuriţi cu privire la cum trebuie continuat programul (convenit cu FMI, BM şi CE – n.r.). Vă stau la dispoziţie", a spus Băsescu în debutul întrevederii de la Palatul Cotroceni.

Şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, i-a spus preşedintelui Băsescu că îl bucură faptul că România face progrese, dând şi exemplul Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene.

"Mulţumesc domnule preşedinte, într-adevăr, facem progrese, iar discuţiile continuă şi pe parcursul week-endului. Profităm de oportunitatea acestei întâlniri pentru a vă puncta câteva aspecte cruciale la care lucrăm împreună cu Guvernul. Am avut o întâlnire foarte productivă, seara trecută, cu premierul şi cu coaliţia de guvernământ şi cu premierul şi Cabinetul său", a spus Franks.

În replică, preşedintele a afirmat că ştie despre întâlnirea cu coaliţia, adăugând în glumă: "Este mai dificilă decât discuţia cu Cabinetul sau cu mine".

Preşedintele Traian Băsescu a avut şi duminica trecută o întâlnire cu delegaţia FMI, BM, CE, care îşi va încheia misiunea de evaluare de la Bucureşti pe 7 noiembrie.
Sursa: Agerpres