Traian Băsescu a reacționat după ce au apărut informații cu privire la faptul că PNL ar fi votat pentru fuzionarea prin absorbție cu PMP. Fostul șef al statului a ținut să menționeze că din data de 6 decembrie 2020 nu a mai avut nici un fel de implicare in activitatea PMP. Băsescu a menționat că nu deține niciun fel de functie in PMP.

„Nu am participat si nici nu voi participa la nici un fel de discutii interne cu privire la o eventuala fuziune a PMP cu PNL”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de socializare.

Reacția fostului șef al statului vine după ce în presă au apărut date că,  în urma ședinței Biroului Executiv al PNL, conducerea formațiunii a votat pentru fuzionarea prin absorbție cu partidul creat de fostul președinte Traian Băsescu. Liberalii au votat în Biroul Executiv echipa de negociere privind fuziunea prin absorbție cu PMP. În acest context, liderii PMP au decis să înceapă negocierile pentru ca partidul fondat de Traian Băsescu să fie absorbită de PNL, potrivit informațiilor transmise în presă.

Ce a scris Traian Băsescu pe Facebook

„Comunicat

Cu privire la posibila mea implicare in negocieri dintre PMP si PNL, fac urmatoarele precizari:

1. Din data de 6 decembrie 2020, nu am mai avut nici un fel de implicare in activitatea PMP;

2. Nu detin niciun fel de functie in PMP;

3. Nu am participat si nici nu voi participa la nici un fel de discutii interne cu privire la o eventuala fuziune a PMP cu PNL;

4. Singura activitate politica pe care o desfasor este legata de activitate grupului PPE din Parlamentul European.

Va doresc tuturor, sanatate!

Traian Basescu„, a scris fostului șef al României pe pagina sa de Facebook.

Informația privind fuziunea PMP cu PNL, falsă?

În replică, liderul PMP, Cristian Diaconescu, a respins categoric orice informație privind fuziunea PMP cu PNL. El a catalogat-o ca fiind falsă.

Legat de negocierile dintre PNL și PSD, amintim că ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, joi, că PSD și PNL au ajuns la un consens, în privinţa capitolului cultură din programul de guvernare.

„Au fost discuţii care într-adevăr au dus la un consens. Ne-am retras pentru discuţii punctuale care ţin de detalii. Vreau să vă spun că aţi remarcat şi dumneavoastră, presa, că în general pe zona culturală foşti sau actuali miniştri, parlamentari, membri ai comisiilor de specialitate am dori cam aceleaşi lucruri pentru sectorul cultural. Nu prea avem lucruri pe care să ne contrazicem. Singurele lucruri pe care trebuie poate să le reglăm ar fi ordinea priorităţilor”, a spus Bogdan Gheorghiu, la Palatul Parlamentului.