UPDATE
Alte surse medicale citate de Gândul transmit că Traian Băsescu ar fi, de fapt, internat la Secţia de Boli Infecţioase.
I se vor face analize amănunţite, iar totul ar putea avea legătură cu o infecţie contractată în această perioadă intensă de viroze respiratorii.
Ştirea iniţială
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar
Traian Băsescu ar fi fost internat în spital. Ar fi vorba despre Spitalul Militar din Capitală.
Fostul preşedinte, care a împlinit 72 de ani pe 4 noiembrie, s-ar afla acolo pentru un tratament destinat prostatei.
Informaţiile ar proveni de la surse medicale apropiate de acest caz şi au fost publicate de stiripesurse.ro.
În 2005, Traian Băsescu a suferit o intervenție chirurgicală pentru o hernie de disc. De asemenea, s-a scris în presă că fostul președinte al României a fost spitalizat în Franța și Belgia în 2020 și 2022.
În aceste două cazuri, totul ar fi avut legătură cu probleme legate de afecțiuni cardiace.
Vom reveni cu detalii pe măsură ce acestea vor apărea.
Regele Charles tocmai a fost operat la prostată
Pentru probleme la prostată tocmai a fost operat şi Regele Charles al Marii Britanii.
Monarhul britanic a fost operat vineri, 26 ianuarie, în urma unei hipertrofii de prostată. Regina Camilla a transmis că Regele Charles „se simte bine”.
Ea a mers la spital să îl viziteze de trei ori în ultimele două zile.
Regele Charles este internat la London Clinic, un spital privat situat în cartierul Marylebone. La această unitate medicală au apelat, în trecut, prinţul consort Philip, preşedintele american John F. Kennedy sau actriţa Elizabeth Taylor.
Tot acolo, se reface şi Prinţesa Catherine (Kate Middleton). Ea a suferit o operaţie abdominală pe 16 ianuarie. Intervenţia a fost „un succes”.
Cât despre Regele Charles, pentru el va urma acum „o scurtă perioadă” de convalescenţă. Palatul Buckingham nu a transmis însă durata acestei perioade.
Diagnosticul de hipertofie de prostată a fost anunţat oficial, lucru neobişnuit până acum în Familia Regală britanică când venea vorba despre starea de sănătate a membrilor săi, cu scopul de a încuraja depistarea acestei patologii foarte frecvente la bărbaţi de o anumită vârstă, în general lipsită de gravitate.
Ea poate antrena însă o deteriorare treptată a funcţionării vezicii urinare şi infecţii urinare, în lipsa unui tratament.