Presedintele Traian Basescu a anuntat astazi, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni, numele celui pe care l-a desemnat sa formeze guvernul. Acesta este Theodor Stolojan.

Presedintele Basescu a declarat ca a cautat un om care sa gestioneze criza  si care sa aiba autoritatea sa gestioneze guvernul.

De asemenea, un alt anunt important al presedintelui este acela ca viitorul guvern va fi unul pe patru ani, infirmand, astfel, speculatiile din ultimele zile potrivit carora PSD  si PD-L au decis rotatia la sefia guvernului dupa doi ani.

La randul sau, premierul desemnat a declarat ca are doua prioritati: colaborarea cu PSD si UDMR alaturi, evident, de PD-L pentru realizarea programului de guvernare in noile conditii economice.

Al doilea obiectiv, a declarat Theodor Stolojan, este realizarea unei coalitii de guvernare pentru a obtine investitura din partea Parlamentului.

De asemenea, odata votat, „guvernul va avea doua misiuni: bugetul de stat pe 2009 si relansarea reformelor absolut necesare in actualele conditii, cum ar fi cele in administratie, in sanatate, invatamant si alte domenii prioritare”, a dezvaluit Theodor Stolojan planurile sale pe termen scurt in calitate de premier.

Citeste si:

Stolojan, noul premier