‘În fiecare judeţ, dacă iei informaţiile îţi dai seama că sunt două-trei clanuri, patru, cinci în judeţele mai mari. Sigur, DIICOT-ul a obţinut rezultate excepţionale în anul 2010 pe această temă, dar cred că trebuie să ne propunem ca în doi-trei ani să nu mai auzim de astfel de organizaţii ad-hoc într-un judeţ sau în altul şi este un obiectiv pe care trebuie să-l preluăm noi toţi, toate instituţiile. În doi-trei ani să nu mai avem niciun – cum îl cheamă pe-ăsta cu frate-meu? Bercea Mondialul. Să nu mai auzim de niciun cap de-ăsta care le rezolvă el pe toate, care are influenţă de nu i se întâmplă nimic, deşi are zeci de dosare’, a declarat preşedintele Băsescu, luni, la bilanţul activităţii pe 2010 a Ministerului Public.

El a adăugat că nu ar trebui să mai existe astfel de oameni, ‘care îşi pot permite să-şi afişeze bogăţia fără ca o instituţie a statului să-i întrebe ceva’.

‘Când construieşti asemenea imobile şi nimeni nu se sesizează, nu poţi să nu te întrebi: ‘Oare ce se întâmplă în acel judeţ? Oare de ce poliţie, procurori, nu reacţionează, oare de nu întreabă nimeni de unde bani?’ Vreau să vă spun că eu am o mică hartă cu judeţele albe, judeţele în care nu se întâmplă nimic. Rugămintea mea ar fi să eliminăm orice judeţ, care să mai arate a fi alb, în timp ce presa şi semnalele publice sunt pline că acolo sunt domni cu mare influenţă şi cu foarte mulţi bani’, a conchis şeful statului.