Președintele USR, probleme de conștiință legate de colaborarea cu serviciile de informații
Silviu Mănăstire și-a exprimat, într-o postare recentă pe Facebook, convingerea că Elena Lasconi are probleme de conștiință legate de colaborarea sa cu serviciile de informații, după reacția sa de la Digi.
El a comparat comportamentul Elenei Lasconi cu metoda aplicată de Traian Băsescu, sugerând că aceasta încearcă să devină o copie palidă a fostului președinte, acuzându-i pe alții de colaborare cu Securitatea în timp ce ea însăși ar avea o asemenea istorie.
Mănăstire a remarcat că președintele USR a evitat să răspundă la o întrebare simplă: dacă a lucrat pentru Radu Timofte (fost director SRI) în perioada 2001-2002. El a subliniat că un răspuns clar și ferm de „Nu” ar putea rezolva această problemă.
Traian Băsescu, un model care nu este de urmat
Potrivit lui Mănăstire, presa progresistă, care își face o campanie de imagine pentru Elena Lasconi, evită să adreseze această întrebare de teamă că dovezile colaborării ei cu Timofte ar putea apărea.
El a menționat că, având în vedere că îl cunoaște bine pe Traian Băsescu din emisiunile comune, nu consideră că acesta ar fi un model de urmat.
”Draga Elena, sunt convins acum, după reacția ta de la Digi, ca ai ceva probleme de conștiință când vine vorba de colaborarea ta cu serviciile de informații. Tu aplici metoda Basescu, a cărui copie palidă încerci să devii – securistul care țipă după alții ca sunt securiști.
Elena, de multe zile refuzi să răspunzi presei la o întrebare simplă: ai lucrat pentru Radu Timofte, directorul SRI, în perioada 2001-2002? Da sau nu? E simplu.
Un NU ferm poate că ar închide discuția…
Evident ca toată presa progresistă care îți face o campanie de imagine deșănțată nu te întreabă așa ceva, de frică ca, nu cumva dintr-o întâmplare, chiar să apară dovezile clare ale colaborării tale cu Timofte.
Elena, Traian Băsescu – pe care îl cunosc destul de bine din multele emisiuni pe care le-am făcut împreună – nu este cel mai bun model de urmat.”, spune acesta.
Lasconi, superficială și schimbătoare
Silviu Mănăstire a mai subliniat că, deși aceasta pretinde că a fost jurnalist, este greu de crezut că un fost jurnalist nu ar verifica dacă „liberalul Silviu Mănăstire” poate fi cercetat de CNSAS având în vedere că, la Revoluție, avea doar 8 ani.
El a descris-o pe Lasconi ca fiind superficială și schimbătoare, alternând între poziții conservatoare și progresiste, și a criticat-o pentru că insinuează că un copil de 8 ani ar fi putut fi racolat de Securitate.
Mănăstire a caracterizat-o drept un „produs prefabricat” cu o imagine artificială, gonflată de histrionism. A mai adăugat că Elena Lasconi pare să confunde viața reală cu imaginea pe care o proiectează în fața camerelor de filmat și a subliniat că minciuna, ipocrizia și superficialitatea se vor dezvălui în timp.
De la ce a pornit totul?
Elena Lasconi a precizat la postul Digi24 că ar putea face o solicitare la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Președintele USR dorește să vadă dacă Silviu Mănăstire și Rareș Bogdan au vreo legătură cu serviciile.
Ceea ce nu a luat în considerare este faptul că CNSAS se ocupă doar de documentele fostei Securități. Având în vedere că aceasta funcționa de dinainte de Revoluție, este imposibil ca Rareș Bogdan și Silviu Mănăstire să aibă vreo legătură cu Securitatea, fiind doar niște copii la acea vreme.
„Voi face o solicitare la CNSAS să aflăm dacă acești doi domni, Rareș Bogdan și Silviu Mănăstire, au fost colaboratori ai serviciilor”, a declarat Lasconi.
Ea a mai făcut și o aluzie la adresa lui Rareș Bogdan, spunând că ea locuiește într-un apartament modest și nu are ceasuri de mii de euro.