Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL. El a precizat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece la acea vreme exista un dușman, în persoana lui Traian Băsescu. Şeful Executivului a subliniat că el personal nu are dușmani în politică, ci doar adversari politici.

USL s-a creat fiindcă exista un dușman, Traian Băsescu

„Haideţi să vorbim politic. USL s-a creat fiindcă exista un duşman, acel duşman se numea Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică. Eu am adversari şi colegii mei la fel.

Exclud un USL, asta încerc să vă explic, orice alianţă, nu e nimic valabil, nu pot să vă confirm sau să vă infirm, dacă rămâne ceva valabil, nu am decis, vă pot spune despre ceva când am decis, dacă rămâne sau nu valabil, dar de obicei şi apropiaţii mei cunosc, inclusiv adversarii politici, eu când promit ceva şi am stabilit ceva, aşa rămâne”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă la Timişoara.

De asemenea, la nivel local, preşedintele social-democraţilor a precizat că ar fi de acord cu un proiect local, dar acesta trebuie să fie acceptat de locuitorii din zonă.

„La fel ca la Timiş şi Timişoara, dacă cele două mari partide găsesc nişte personalităţi şi un proiect local important pe care să îl susţină şi pe care nu trebuie să îl accept eu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu ca şi conducere a partidului pe care îl acceptaţi şi dumneavoastră, locuitorii din Timiş şi Timişoara, atunci eu sunt total deschis. Acelaşi lucru vorbim şi de alegerile generale, dar repet, momentan avem”, a completat Ciolacu.

Marcel Ciolacu nu știe dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Pe de altă parte, liderul PSD a declarat că nu știe ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidențiale de anul viitor. El a subliniat că provocarea pe care o are la acest moment este de a se ridica la nivelul așteptărilor românilor din funcția de premier.

În acest context, liderul social-democraților a subliniat că pentru el, ca președinte al PSD, dar și pentru secretarul general al partidului, Paul Stănescu, cele mai importante alegeri, întotdeauna, sunt „primele alegeri”, respectiv cele europarlamentare.

După terminarea alegerilor europarlamentare, social-democrații se vor strânge și urmează să abordeze alegerile locale, a mai declarat Ciolacu.