Traian Băsescu și-a prezentat strategia de luptă după ce ICCJ a dat verdictul că a colaborat cu Securitatea, iar SPP şi RA-APPS au decis să-l lase fără pază, respectiv fără vila de protocol de care beneficia în calitate de fost preşedinte al României.

Fostul președinte a spus că nu se va da bătut și că își va apăra drepturile. Părerea lui este categorică: S-ar putea constata că nu am avut parte de un proces prea corect, a spus europarlamentul PMP.

Într-o intervenție la România TV, Băsescu a vorbit pe larg despre tot ceea ce i-a întâmplat în ultimele zile și a precizat cum a simțit loviturile pe care le-a încasat.

„În primul rând, vreau să fie foarte clar că îmi asum toate documentele care sunt scrise de mine. Toate documentele care au scrisul meu mi le asum şi îmi asum responsabilitatea pentru ele.

Îmi asum responsabilitatea că reflectă lucrurile adevărate. Nu sunt inventate sau fabricate”, a spus Băsescu la România TV.

Traian Băsescu: La CNSAS erau mai multe documente, dar era un alt scris decât scrisul meu

El a spus că respinge categoric şi nu își însuşește documentele scrise de alţii. Acesta a spus clar că nu se referă la documentele prezentate de George Pădure.

„Nu mă refer nici la George Pădure, nici la cine vreţi. Ca orice om normal, îmi asum ce e scris de mine, sub scrisul meu în documente. Vă pot spune că am fost la CNSAS şi erau mai multe documente care îmi erau atribuite, dar era un alt scris decât scrisul meu.

Am selectat documentele pe care mi le-am asumat şi am spus că pe astea mi le asum. Nu le-am contestat, n-am cerut expertizat grafologică”, a mai spus Băsescu.

Fostul președinte a comentat și reacția autorităților statului, care au reacționat imediat la aflarea veștii date de ICCJ.  Băsescu a menționat că în legea modificată scrie că suspendarea drepturilor are loc de la data pronunţării sentinţei definitive.

„Ori instituţiile ştiind legea au întârziat cu circa una două zile. Instituţiile au întârziat una, două zile faţă de ce scrie în lege. Nu am ce să le eliberez.

Legea cere ca termenul de eliberare a casei de 60 de zile să curgă din momentul pronunţării sentinţei definitive”, a spus fostul șef al statului.

Planul pus la cale de fostul președinte, pas cu pas

El a spus ce va face în continuare pas cu pas.

„Mă voi adresa CEDO. O să fiu judecat pe ceea ce eu am scris. S-ar putea să constatăm că nu am avut parte de un proces corect. Nu ştiu. Vom vedea. Al doilea lucru, voi face toate demersurile necesare pentru a constata dacă legea de modificare a legii 406 este constituţională. Asta vă pot spune cu certitudine.

Am şi eu obligaţii faţă de ce am fost. Am fost preşedinte al României. Am dreptul să apăr drepturile unui preşedinte al României, dar decent, în limita legii, nu venind la televizor să-mi latru mânia. Nu sunt mânios, ci tratez lucrurile aşa cum sunt”, a precizat Băsescu.

În ceea ce privește eliberarea locuinței de la RA-APPS, fostul președinte a arătat că va respecta decizia, motiv pentru care își va căuta un apartament pe care să-l cumpere sau să-l închirieze.

„Lucrul la care eu m-am gândit în mod cert e să-mi găsesc o locuinţă, o variantă, o alternativă la această locuinţă. Aşa am stabilit cu soţia, să căutăm un apartament.

Toţi banii mei şi veniturile mele le-am investit în titluri de stat, ori ca să materializez cumpărarea unui apartament va trebui la un moment dat să cer băncii să scoată la vânzare titlurile de stat pe care le am sau o parte din ele ca să pot să cumpăr apartamentul.

Lucrurile sunt relativ simple. Nu voi sta să aştept cumpărarea apartamentului legat de termenele de la CCR. Voi cumpăra acest apartament ca măsură de siguranţă”, a mai spus Băsescu.

Se teme Băsescu pentru siguranța sa?

Întrebat de Victor Ciutacu fiind dacă îi este teamă pentru securitate sa şi a familiei sale, fostul președinte a spus că nu îi este teamă, chiar dacă pe lumea asta există delatori.

„Dacă aţi vrut să aveţi un delator, l-aţi avut înainte pe Cristescu. Nici nu îl cunosc pe Culiţă Tărâţă, nu l-am văzut în viaţa mea. Am aflat tot de la Cristescu că am dus saci cu bani sau că l-am omorât pe Patriciu. Procurorul care l-a anchetat pe Patriciu se numeşte Cristescu. Era sora domnului care vorbea înainte, procurorul care a avut dosarul Patriciu. (Şi care a cerut mandatul de arestare, procurorul Cristescu de la DIICOT).

Din punctul ăsta de vedere, mulţi oameni săraci cu duhul pe lumea asta. Mai avem un om care ne explica cum s-a infiltrat Soros, pe de o parte, şi ruşii, pe de altă parte, pe lângă mine. Aflu că a mai fost nu ştiu ce şef al Armatei care m-a prevenit. L-aş ruga pe reporterul dvs să spună care a fost şeful serviciilor de informaţii al Armatei care m-a prevenit privind chestiunea asta pentru că e absolut ridicol. N-a existat niciodată!Vă mai pot spune un lucru!”, a mai spus fostul președinte.

El a menționat că o astfel de sesizare de o asemenea gravitate să ai oameni ai ruşilor şi ai lui Soros plantaţi lângă tine se făcea scris. În plus, ea ar fi trebuit să fie distribuită la toate structurile de securitate. Băsescu a spus că exclude categoric ca în timpul mandatelor să fi fost penetrat cercul său apropiat.

„Exclud această posibilitate cu atât mai mult cu cât existau prezenţe ale structurilor de securitate chiar în Palatul Cotroceni. Securitate aparatului prezidenţial! N-aveam cum să am un trădător infiltrat în aparatul preşedinţiei”, a comentat fostul șef al statului.