Indicele S&P 500 a închis ieri la un nou maxim absolut, de 1.570,25 puncte, iar indicele Dow Jones a reușit de asemenea stabilirea unui nivel-record, de 14.662,01 puncte. Cei doi indici au crescut marți cu 0,52%, respectiv cu 0,61%.
La creșterile de ieri a contribuit semnificativ faptul că guvernul SUA a renunțat la tăierea plăților către asigurătorii privați din programul de sănătate (Medicare Advantage), spunând că va permite o creștere cu 3,3%. Anunțul a făcut ca acțiunile companiilor cu afaceri în programul Medicare Advantage să se aprecieze consistent – Humana, cu 5,5%, iar UnitedHealth Group, cu 4,7%.
De asemenea, comenzile fabricilor din SUA au crescut în februarie cu 3%, potrivit datelor statistice, ceea ce a depășit ușor așteptările.
Raportul privind locurile de muncă din luna martie ar putea aduce indicii cât de mult succes a avut Federal Reserve în direcția reducerii șomajului, una din principalele provocări ale economiei. Potrivit unui sondaj Reuters, în martie au fost create 200.000 de locuri de muncă, în scădere față de nivelul de 236.000 înregistrat în februarie.
În efortul de a duce în jos rata șomajului, Fed a menținut o politică monetară acomodativă, de pe urma căreia au beneficiat de asemenea acțiunile, scrie Reuters.
Printre marii câștigători de ieri s-a numărat și Hertz Global Holdings, care a avansat cu 6,8%.
În ceea ce privește pierzătorii de ieri, acțiunile Nasdaq OMX Group s-au prăbușit cu 12,8%, iar cele ale Delta Airlines cu picat cu 8,1%. O pierdere substanțială au suferit și acțiunile Hewlett Packard, de 5,2%, după ce au fost retrogradate de Goldman Sachs la recomandarea de "vinde".