Trainart (www.trainart.ro), companie specializata in dezvoltarea si livrarea de training-uri de tip soft skills, anunta lansarea serviciului de consiliere in training, al cincilea  serviciu din portofoliul companiei, alaturi de o oferta care include cursuri pentru dezvoltarea de abilitati personale si profesionale precum si sesiuni de dezvoltare a echipei (team building).

Consilierea in training este un serviciu care se adreseaza trainerilor interni din companiile multinationale si locale si managementului general si are ca scop sustinerea acestora in dezvoltarea de programe si de procese de training adaptate nevoilor si problemelor reale pe care le intampina angajatii unei companii.

“Am lansat acest serviciu din necesitatea exprimata de clientii nostri cu privire la formarea propriilor traineri. Trainerii interni se impart in doua categorii, cei cu experienta vasta si cu o expertiza solida in domeniu si trainerii ad-hoc, persoane din departamentul de HR sau din alte departamente, care, datorita unui management de costuri prudent, au fost investite cu responsabilitatea formarii angajatilor de la diferite nivele. De cele mai multe ori, lipsa experientei in domeniu si a unei strategii realiste de dezvoltare  este resimtita la nivel de rezultate si atunci sunt necesare programele specializate care sa ii sprijine pe trainerii interni sa devina deopotriva parteneri ai managementului de varf si ai angajatilor” declara Adriana Boşcănici, managing partner Trainart.

Principalele beneficii pe care consilierea in training le aduce companiilor sunt coerenta programelor interne de dezvoltare si training prin alinierea acestora la strategia de de afaceri, impactul pe termen mediu si lung in rezultate si, nu in ultimul rand, costurile semnificativ scazute prin comparatie cu programele de training extern – consilierea in training salveaza un procent de 40-50% dintr-un training extern.

Consilierea in training este o interventie modulara pe termen mediu in cadrul companiei client, concretizata intr-o serie de 4-5 sesiuni de lucru, cu durata maxima de 3 ore/sesiune, pe parcursul a 1-2 luni. Beneficiile acestui mod de lucru sunt : suportul constant oferit de consilier trainerului intern pe perioada de lucru dar si posibilitatea monitorizarii rezultatelor.  

Trainart detine o vasta expertiza in crearea si livrarea de training-uri in domeniul abilitatilor de vanzare si negociere, de construire si mentinere a relatiilor cu clientii, in traininguri de dezvoltare personala si de dezvoltare a echipei (team building), precum si in programe de dezvoltare manageriala si de formare si instruire a trainerilor.

Incepand cu luna iulie 2009, Trainart ofera cursuri pe tematicile : Competente Antreprenoriale si Agent Vanzari, acreditate de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), in urma carora participantii primesc diplome recunoscute de Ministerul Muncii.

De asemenea, Trainart detine doua divizii specializate in servicii de Mystery Shopping si Defensive Driving.

Intre clientii Trainart se numara: GDF Suez Energy Romania, Petrom, Audi Romania, Honda Romania, Mercedes-Benz Romania, Carrefour Romania, Mobexpert, Accessorize, GlaxoSmithKline, Medcenter, AxelSoft, TeamNet, HAT Group.