Ana Consulea a creat special pentru „Capital Luxury“ un trandafir de ciocolată.
Chiar și în cazul unui desert, micile detalii fac diferența. Ingredientele gourmet și delicatețea execuției sunt acele elemente-cheie care oferă celui care îl gustă o experiență multisenzorială. Ana Consulea, chef cofetar, a creat special pentru „Capital Luxury“ un desert exclusivist, îmbrăcat în cea mai fină ciocolată din lume și decorat cu foiță de aur, care se dezvăluie ca o floare.
Statementul desertului Duo este ciocolata Valrhona, probabil cea mai bună ciocolată din lume dedicată profesioniștilor. De ce este atât de specială? Producătorul de ciocolată din Valea Rhonului, de unde își trage și numele, a fost primul care a înțeles că ciocolata, ca și vinul sau cafeaua, este profund influențată de locul în care a fost cultivată materia primă. Solul, apa și soarele imprimă boabelor de cacao caracteristici unice care se reflectă în ciocolată.
Pentru desertul Duo, Ana Consulea a ales două feluri de ciocolată Valrhona Guanaja, ambele din gama Mariage des Grands Crus, una dintre cele mai apreciate tipuri, din blenduri de cacao provenite din regiuni cu un terroir excepțional. „Cei de la Valrhona au creat tipuri de ciocolată inimitabile și constante ca arome. Guanaja 70% este compusă din cacao care relevă note subtile de fructe și cafea, păstrând în același timp, gustul puternic al ciocolatei amare. Guanaja 41% este o ciocolată cu lapte foarte dragă mie, pentru că, deși are un gust lung de lapte și alune de pădure, nu este foarte dulce”, dezvăluie cheful cofetar.
La doar 25 de ani, Ana Consulea este deja un nume în lumea chefilor din București. A studiat arta cofetăriei în Franța, la renumita Școală de Cofetari din Montbeliard, unde a luat lecții de la unul dintre cei mai buni artizani ai lumii, Eric Vergne. Eleva i-a călcat pe urme profesorului. Ana a absolvit cursurile cu cea mai mare notă la practică din anul respectiv, aceeași pe care profesorul ei Eric Vergne o obținuse cu 20 de ani în urmă. După studii, Ana s-a întors în România, unde a devenit artizanul „cofeturilor” de la zahanaua Zexe din București, business-ul familiei, iar în luna aprilie a acestui an își va deschide propria braserie.
Petalele de ciocolată ale trandafirului sunt extrem de subțiri, pentru a imita cât mai bine floarea originală
(Articol publicat în Suplimentul Capital Luxury apărut pe 18 aprilie 2016)