Totodată, compania estimează venituri totale de peste 2,62 miliarde lei şi cheltuieli de 2,57 miliarde lei în 2012.

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2012 va fi supus Adunării Generale a Acţionarilor companiei care se va desfăşura în data de 19 ianuarie.

Pe de altă arte, acţionarii Transelectrica trebuie să aprobe bugetul rectificat al companiei pentru anul trecut, care prevede scăderea profitului brut la 25 milioane de lei, de la 42 milioane lei cât se estima anterior, informează și Agerpres.

Compania Transelectrica a înregistrat un profit net de 153,4 milioane lei, în primele nouă luni din anul 2011, de aproape 30 de ori mai mare comparativ cu cel raportat în aceeaşi perioadă a anului 2010.

Statul vinde la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) 15% din acţiunile Transelectrica, companie cu o capitalizare de 1,42 milioane lei.

Sindicatul de Intermediere constituit din Banca Comercială Română, SSIF Intercapital Invest şi Swiss Capital va intermedia Oferta Publică Secundară de vânzare a unui pachet de acţiuni de 15% emise de Compania Naţională de Transport Energie Electrică Transelectrica.

Statul român deţine 73,6% din acţiunile Transelectrica, Fondul Proprietatea – 13,4%, iar cota de acţiuni care se tranzacţionează liber este de 12,8%.