Transelectrica (TEL) va avea, din 15 aprilie, doi noi directori generali adjuncţi, unul pentru conducerea sistemului energetic naţional, iar celălalt pentru management economic şi financiar, şi a regrupat unele departamente, pentru eficientizarea activităţii, a anunţat, luni, compania. Astfel, compania va avea trei directori generali adjuncţi. Compania explică motivele creării celor două funcţii prin nevoia "asigurării unui cadru organizaţional optim pentru desfăşurarea cu efi
Transelectrica (TEL) va avea, din 15 aprilie, doi noi directori generali adjuncţi, unul pentru conducerea sistemului energetic naţional, iar celălalt pentru management economic şi financiar, şi a regrupat unele departamente, pentru eficientizarea activităţii, a anunţat, luni, compania.
Astfel, compania va avea trei directori generali adjuncţi.
Compania explică motivele creării celor două funcţii prin nevoia „asigurării unui cadru organizaţional optim pentru desfăşurarea cu eficienţă sporită a activităţilor, pentru o mai bună coordonare a acestora precum şi pentru creşterea eficienţei şi răspunderii actului decizional”, se arată într-un raport al companiei naţionale de transport al electricităţii transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Noua structură organizatorică va intra în vigoare în două etape, începând cu 15 aprilie.
De asemenea, o serie de sucursale din Translectrica au fost reorganizate şi au fost create noi direcţii, în subordinea directorului general al companiei.
Astfel, a fost înfiinţată Divizia de management al activelor, în subordinea căreia se află Direcţia de mentenanţă, Compartimentul de tehnologia informaţiei şi comunicaţii, Direcţia administrativă şi
Direcţia de dezvoltare a sistemului, care regrupează toate activităţile legate de coordonarea extinderii reţîelelor electrice în special datorită conectării noilor capacităţi de producţie din surse regenerabile.
Pe de altă parte, compania va crea şi o sucursală de transport al energiei din surse regenerabile, precum şi una pentru activităţi suport, consultanţă, expertiză şi noi tehnologii.
Operatorul naţional de transport al energiei este controlat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care deţine 73,6% din titluri, în timp ce Fondul Proprietatea are 13,5% din capital.
Acţiunile companiei au încheiat şedinţa bursieră de vineri la preţul de 20,6 lei pe acţiune, în scădere cu 1,44% faţă de cotaţia de referinţă. Transelectrica are o capitalizare de 1,5 miliarde lei.
SURSA: Mediafax