O excursie în Transilvania poate potoli oricui setea de istorie, iar pentru o călătorie fără emoții stațiile de combustibil Rompetrol sunt prezente oriunde vezi cu ochii și pun la dispoziția clienților tot ceea ce au nevoie, de la combustibil până la gustări și jucării pentru bunăstarea celor mici.
Printre principalele cetăti ale Transilvaniei se numără Castelul Corvinilor, o cetate medievală a Hunedoarei care te trimite instant într-o călătorie în secolul XIV. Măreața construcție se mai numește și Castelul Hunedoarei și este construit după arhitectura feudală gotică. Castelul Corvinilor este construit pe locul unui vechi castru roman.
O altă lecție de istorie importantă pe care Transilvania o pune la dispoziția turiștilor este Sarmizegetusa, cel mai mare centru meșteșugăresc si capitala politică și cultural-religioasă a statului dac. Aceasta se împărțea în trei componente: așezarea civilă, zona sacră și cetatea. Sarmizegetusa era un loc în care locuiau regii, demnitarii și funcționarii cancelariei regale.
După câteva lecții de istorie, turiștii sunt obligați să revină cu gândul în secolul actual, iar stațiile Rompetrol sunt prezente pe traseu. După astfel de tururi oricine are nevoie de o cafea fierbinte și o gustare caldă, lucruri pe care le pot găsi foarte simplu în benzinăriile Rompetrol de pe traseu.
Una dintre principalele atracții ale Transilvaniei este cunoscutul Castel Bran, care se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce pornește din vechiul cartier Bartolomeu și leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. Această cetate maiestuasă este cunoscută peste tot în lume. Celebritatea sa este legată de domnia lui Vlad Țepeș, care este supranumit “Contele Dracula”. Datorită lui Vlad Țepeș, meleagurile Transilvaniei sunt des asociate cu vampirii. Personajul Contele Dracula apare pentru prima dată în romanul “Dracula” scris de scriitorul irlandez Bram Stoker şi publicat în 1897 în Anglia.
La origine numele Dracula nu este deloc înfricoşător. El derivă din denumirea dată unui ordin al cruciatilor, Ordinul Dragonului, cu care au fost asociaţi atât Vlad Ţepeş cât şi tatăl sau Vlad Dracul. Restul mitului Dracula se datorează influenţei legendelor şi credinţelor populare transilvane despre stafii şi vampiri.
Călatoria pe teritoriul vampirilor cu siguranță este una solicitantă, însă stațiile de încărcare Rompetrol le asigură oamenilor toate lucrurile necesare pentru evadarea cu succes din rutina zilnică. O astfel de excursie necesită un combustibil de calitate pentru a evita orice fel de probleme. Mai multe detalii regăsiți și aplicația Rompetrol, disponibilă pe android și iOS.
Cu plinul făcut și cu burta plină, turiștii pot continua aventura în Transilvania. Doritorii se pot aventura și pe dealurile ce mărginesc valea Zânelor pentru a descoperi ruinele cetătii dacice cu același nume. Această cetate atestă prezența dacilor și pe teritoriul actual al localitătii Covasna.
Drumul până la cetate durează aproximativ 2 ore pe nişte drumuri forestiere nemarcate însă sunt şi porţiuni destul de abrupte, nefiind recomandat celor cu condiţia fizică neadecvată.
Cetatea, situată pe un munte înalt de 930 m, a fost construită atât pentru a fi un centru al comunităţilor dacice din această zonă, cât şi pentru control al intrărilor şi ieşirilor în / dinspre sud – estul Transilvaniei spre sudul Moldovei şi estul Munteniei. Pentru apărare era disponibil un efectiv de aproximativ 200 de militari, numărul acestora fiind completat de civilii care aduceau diverse servicii căpeteniei care locuia în cetate precum și oștașilor ce o apărau.
Aceasta este doar o parte a cetăților pe care Transilvania le ascunde. Obiectivele sunt destule pentru a putea mulțumi chiar și cei mai pretențioși turiști. Printre alte cetăti din Transilvania se numără și Cetatea Rupea, Cetatea Devei, Cetatea Făgăraș și multe altele. Singura problemă a turiștilor este însă timpul, de aceea stațiile Rompetrol se straduiesc să le ofere cele mai de calitate produse pentru ca turiștii să se bucure de fiecare secundă a excursiei.