Amendă de 3.000 de lei pentru transport ilegal de deșeuri

Un nou transport ilegal de deșeuri, o nouă amendă! De această dată, sancțiunea a fost aplicată pentru lipsa acordului de transport. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au amendat un bărbat din Giurgiu cu 3.000 de lei.

În timp ce se întorceau de la verificarea unui șantier din zona Uverturii, aceștia au interceptat autoutilitara în trafic, în apropiere de Podul Ciurel. Vehiculul era încărcat cu un morman de fiare, în mare parte caroserii de mașină provenite din dezmembrări. Șoferul știa că în Sectorul 6 avem toleranță zero pentru astfel de transporturi, ce pot duce la deversări necontrolate și la confiscarea mașinilor.

El a prezentat polițiștilor un document pentru transportul fierului vechi la un centru de colectare și reciclare REMAT. Totuși, el nu avea și acordul de transport deșeuri, care se obține de la Primăria Municipiului București (PMB).

„Luăm foarte în serios acest fenomen! Motiv pentru care am şi reușit să-l diminuăm. Dacă în urmă cu doi ani am confiscat peste 20 de dube, ai căror șoferi au fost surprinși că aruncau la noi în sector gunoaie, în 2023 am înregistrat doar două astfel de situații. Iar amenzile sunt de ordinul a zeci de mii de lei!

Pe raza Sectorului 6, operatorul Urban SA este autorizat sa ridice deșeurile provenite din construcții. Trebuie doar sa sunați la 021/413 91 15 sau sa dați un email la office@urbansa.ro”, a transmis, miercuri, Primăria Sectorului 6.

transport ilegal de deșeuri
SURSA FOTO: Facebook, Primăria Sectorului 6
transport ilegal de deșeuri
SURSA FOTO: Facebook, Primăria Sectorului 6
transport ilegal de deșeuri 3
SURSA FOTO: Facebook, Primăria Sectorului 6

Aruncarea deșeurilor la întâmplare pe domeniul public se pedepsește drastic

Poliția Locală din Constanța a identificat recent, printr-un sistem de supraveghere video, o persoană care a aruncat deșeuri rezultate din lucrările de construcție pe domeniul public. Individul a fost sancționat contravențional, primind o amendă de 30.000 de lei. În plus, s-a dispus confiscarea autoturismului folosit în săvârșirea contravenției.

Municipiul este monitorizat constant prin intermediul sistemului de supraveghere și prin prezența polițiștilor locali, care adoptă o politică de toleranță zero față de persoanele care încalcă legislația. Este important de reținut că aruncarea deșeurilor pe domeniul public atrage consecințe corespunzătoare.

Pentru a evita sancțiunile, municipalitatea a oferit detalii privind gestionarea deșeurilor inerte provenite din gospodării sau lucrări de construcție. Aruncarea deșeurilor la întâmplare pe domeniul public atrage consecințe serioase.

Autoritățile locale i-au îndemnat pe locuitori să respecte normele legale privind gestionarea deșeurilor. Cetățenii sunt rugați să predea deșeurile inerte provenite din gospodării sau lucrări de construcție, care nu necesită autorizație de construire, către operatorul de salubritate autorizat pe teritoriul municipiului Constanța.