Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are o datorie de 90 milioane lei către constructorii autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, deoarece Curtea de Conturi a dispus sistarea plăţilor, din cauza unor erori produse anul trecut.

„Deşi la autostrada Bucureşti-Ploieşti se lucrează, nu am mai făcut plăţi, pentru că există o chestiune descoperită de Curtea de Conturi din activitatea de anul trecut. Facem demersuri pentru a corecta acele erori şi vom face plata restantă de 90 milioane lei în perioada următoare, astfel încât lucrările să meargă în continuare”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Probleme cu banii

El a mai spus că, odată cu achitarea datoriei, se vor epuiza fondurile alocate acestui proiect şi că ministerul caută soluţii pentru a asigura finanţarea până la sfârşitul anului.

Berceanu a anunţat că joi se va deplasa în nordul ţării, unde va discuta cu compania Bechtel despre tronsonul Suplacu de Barcău-Borş al Autostrăzii Transilvania.

„Noi avem o sumă destul de mare rezervată Autostrăzii Transilvania şi nu aş dori să ne aflăm în situaţia în care ei să lucreze mult şi noi să nu putem să îi plătim, dar nici să meargă lucrurile încet, iar noi să stăm cu banii pe care i-am putea folosi în altă parte”, a spus Berceanu.

De la Autostrada Transilvania, la Drumul Nordului

Totodată, ministrul se va întâlni cu autorităţile locale din Satu Mare şi Baia Mare, pentru a discuta despre construcţia Drumului Nordului, unde există deja un studiu de fezabilitate.

„Voi discuta cu autorităţile locale despre Drumul Nordului, care iese din România şi se continuă în Ungaria. Trebuie să stabilim un program, ca să ştim cum să pregătim finanţarea”, a spus Berceanu.

Presiuni pentru Pasajul Băneasa

Referitor la Pasajul Băneasa, ministrul a declarat că încearcă să colaboreze cu firma care va realiza canalele de retenţie a apei de sub pasaj, astfel încât lucrarea să se finalizeze la sfârşitul anului.

„Nu sunt chiar foarte optimist, dar sperăm ca ei să termine la timp. Au la dispoziţie 60 de zile şi sper să ne împiedicăm unii pe alţii”, a spus Berceanu.

SURSA: Mediafax