Grupurile Orange şi OTE au finalizat joi, 30 septembrie, tranzacţia privind pachetul majoritar al Telekom Romania Communications. Cum va funcţiona compania de acum încolo şi ce planuri de viitor mai are Orange pentru ţara noastră?
Joi, 30 septembrie, grupurile Orange şi OTE au anunţat finalizarea tranzacţiei ce presupune achiziţionarea pachetului majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications.
Orange şi OTE au bătut palma pentru aproape 300 milioane de euro
Hellenic Telecommunications Organization S.A. (OTE) a vândut acest pachet de acţiuni către Orange România pentru 295,6 milioane de euro.
OTE estimează distribuirea către acționari a sumei de aproximativ 174 milioane euro, sub formă de dividende extraordinare și răscumpărări adiționale de acțiuni. Plata dividendelor, care face obiectul aprobărilor interne aferente, este așteptată în cursul anului 2021.
Statul român deţine restul de 46% din acţiunile Telekom Romania Communications.
Parte a grupului Orange, Telekom Romania Communications va funcţiona totuşi ca o companie de sine stătătoare
Echipele celor două companii (Orange şi Telekom Romania Communications) vor dezvolta pentru clienții români un portofoliu de servicii convergente fix-mobil cu acoperire extinsă pentru internet fix, conținut TV mai variat și conectivitate mobilă Orange.
Telekom Romania Communications va funcționa în continuare ca o companie de sine stătătoare, subsidiară a Orange România. Liudmila Climoc își va continua responsabilitățile în calitate de CEO al Orange România, iar noul CEO al Telekom Romania Communications a fost numit Andrei Popovici.
Andrei Popovici a fost timp de 6 ani în echipa Telekom România, ocupând în ultimii 4 ani poziția de Director executiv de vânzări locale și operațiuni clienți. De asemenea, a avut poziții executive în mai multe organizații de top, locale și internaționale, conducând atât proiecte majore de transformare, cât și strategii comerciale.
Telekom Romania Communications va continua să ofere atât asistență, cât și servicii convergente de voce fix-mobil, internet în bandă largă și televiziune pentru cei aproximativ 5 milioane de clienți ai săi. De asemenea, va gestiona infrastructura de rețea ce cuprinde până la 90.000 de km de fibră optică și ce conectează în jur de 3 milioane de gospodării.
“O decizie strategică ce contribuie la dezvoltarea rapidă a infrastructurii în Grecia”
“Vânzarea Telekom Romania Communications S.A. este o decizie strategică ce contribuie la dezvoltarea rapidă a infrastructurii în Grecia și îmbunătățește viziunea pe termen lung privind creșterea și valoarea pentru acționari. În România, aceasta va sprijini creșterea Telekom Romania Communications și competitivității în piață, în beneficiul clienților și al societății românești.
OTE rămâne pe piața din România cu Telekom Romania Mobile Communications S.A., vizând generarea pozitivă de fluxuri de numerar printr-o abordare nouă de piață. Doresc să mulțumesc echipei de management și angajaților Telekom Romania pentru toate realizările obținute până acum și le doresc un viitor prosper”, a declarat Michael Tsamaz, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al OTE.
Care sunt planurile Orange România în continuare?
“Astăzi scriem o nouă filă nu doar în istoria Orange, ci a întregii piețe de telecomunicații din România și sunt extrem de mândră de efortul și realizările tuturor celor implicați în acest proces. Pornim împreună, Orange și Telekom Romania Communications, cu un scop comun, – acela de a fi prima alegere pe piața serviciilor convergente din România.
Vom continua să oferim cele mai înalte standarde de calitate clienților și să fim un partener de încredere pentru afaceri și administrația publică. Mai departe, vom lucra la consolidarea unei oferte complete pentru clienții noștri, cu acoperire extinsă de servicii fixe, cele mai bune servicii mobile în rețeaua Orange, inclusiv acoperire 5G în expansiune, un conținut TV mai diversificat și soluții IT&C care să susțină transformarea digitală”, a transmis şi Liudmila Climoc, CEO Orange România.