Acordul a fost semnat de către Fulvio Conti, CEO al Enel, și Igor Sechin, președintele Rosneft. Tranzacția valoarează 1,8 miliarde dolari, sumă ce va fi plătită în bani, la finalizare. Finalizarea tranzacției depinde de aprobarea antitrust, de alte condiții uzuale și de renunțarea din partea părților relevante.

„Această tranzacție face parte din planul Enel de vânzare de active, anunțat în martie 2013 (…). Vânzarea acoperă întreaga valoare a investiției noastre în sectorul exploatării de gaz, întrucât ne-am asigurat nevoia viitoare de gaz prin contracte pe termen lung cu furnizori cheie din Rusia, inclusiv Rosneft”, a declarat Fulvio Conti, CEO al Enel.

Enel a pătruns pe piața din Rusia în 2004, fiind primul operator privat în sectorul energetic. Pe segmentul de exploatare, Enel a deținut 19,6% în consorțiul SeverEnergia. Din consorțiu fac parte și Novatek, GazpromNeft și Eni.

Enel deține și 56,43% în Enel OGK-5, o companie de generare cu patru centrale având o capacitate de 9.007 MW, localizate în zonele cu cea mai mare dezvoltare din țară, incluzând două centrale nou construite, în ciclu combinat, cu o capacitate totală de 820 MW.Pe segmental de vânzări, Enel deține 49,5% din RusEnergoSbyt, un trader important de electricitate din Rusia, cu vânzări de 52 TWh în 2012.