Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Romgaz (SNG) în valoare de 50,10 milioane lei, Banca Transilvania (TLV) – 42,75 milioane lei, Fondul Proprietatea (FP) – 19,47 milioane lei, BRD-SG (BRD) – 15,89 milioane lei şi Electrica (EL) – 13,91 milioane lei.
Tranzacţiile cu produse structurate au cumulat 188,79 milioane lei, cele cu obligaţiuni 15,56 milioane lei şi cu unităţi de fond 0,02 milioane lei.
În piaţa deal s-au realizat schimburi în valoare totală de 54,31 milioane lei.
Potrivit analizei Puls Capital, indicii bursieri au înregistrat evoluţii negative, cuprinse între minus 1,68% pe indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, şi minus 2,44% pe indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii.
În săptămâna analizată, 17 titluri au avut evoluţii pozitive, 12 au avut evoluţii stabile şi 46 au avut evoluţii negative.
Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe titlurile Petrolexportimport (PEI) cu 14,71%, urmate de Transilvania Construcţii (COTR) – 12,12% şi Carbochim (CBC) – 10%.
Pe de altă parte, cea mai mare scădere a fost consemnată pe titlurile Artrom (ART) de 14,83%, aceasta fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile Romcab (MCAB) de 14,36% şi Rompetrol (RRC) de 12%.
"Aceasta a fost cea de-a treia săptămâna de scăderi ale indicilor locali, dar mai accentuate decât în precedentele două. Indicii bursieri s-au corectat cu până la 2,5%, pe fondul unor volume mai mari, dacă excludem vânzarea participaţiei deţinute de Fondul Proprietatea la Romgaz în săptămâna trecută. Nici pe plan extern nu fost o situaţie prea optimista în condiţiile în care economia americană a încetinit peste aşteptare, iar Banca Japoniei a amânat măsurile de stimulare", relevă analiza.
Pe plan intern, a fost promulgată legea dării în plata în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că începând cu 13 mai persoanele interesate vor putea demara procedurile de cedare a apartamentelor la bancă, în schimbul stingerii datoriei ipotecare.
AGERPRES