Aceste profituri nu se impoziteaza si alimenteza, in general, conturile oamenilor de afaceri din bancile elvetiene. Cu alte cuvinte, daca sumele in cauza sunt cheltuite pe teritoriul Elvetiei, investitorul scapa de povara impozitului.
Pentru investitorii nerezidenti, dar in multe cazuri si pentru cei locali, cea mai eficienta formula de a plasa banii in bursa este prin tranzactii online. Publicatiile financiare elvetiene au recomandat ca site-uri de tranzactionare www.swissquote.ch; www.e-sider.ch; www.cs.ch si www.ubs.ch. Pe aceste site-uri investitorul poate gasi atat informatiile necesare pentru realizarea unor plasamente, cat si indrumarile si comisioanele ce trebuie platite pentru astfel de investitii. In ceea ce priveste comisioanele, acestea variaza de la o companie de brokeraj la alta, intre 2% din valoarea tranzactiilor si 0,8% din aceasta valoare, pentru sume cuprinse intre 5.000 euro si 50.000 de euro. La aceste comisioane se adauga costurile de custodie, decontare si de transferuri bancare, care pot varia intre 0,2 si 0,1% din valoarea operatiunii.
Investitorii interesati sa faca plasamente in actiuni trebuie sa cunoasca foarte bine politica de dividende a companiei in care fac plasamentul. Daca firma la care detin actiuni plateste dividende in cash, atunci dividendele sunt impozitate la sursa. Intre Romania si Elvetia este in vigoare tratatul pentru evitarea dublei impuneri, dar acesta nu va folosi prea mult investitorilor. Nerezidentii pot recupera contravaloarea acestor impozite, dar procesul de recuperare este extrem de anevoios si birocratic. In schimb, investitorii care primesc in loc de dividende actiuni gratuite scapa de povara taxelor, acest tip de venituri fiind neimpozabil in Elvetia. Prin aceasta politica de neimpozitare a veniturilor obtinute sub forma de actiuni, autoritatile elvetiene au reusit sa determine dezvoltarea companiilor locale prin cresterea capitalului si prin emisiuni de actiuni.