Square, PayPal, Amercan Express şi Google, cu al său Google Wallet, sunt doar câteva nume care lucrează la sisteme proprii de dezvoltare a tranzacţiilor cu telefonul. Cursa se dă aşadar între posibilii furnizori, respectiv: Google Wallet, ISIS, Visa Wallet şi Serve de la American Express.

Google Wallet este prima platformă pentru utilizatorii de telefoane Android, care va lucra cu Google Offers pentru a le permite utilizatorilor să se folosească de cupoane şi economii la cumpărături.
ISIS, fondat ca o coaliţie între AT&T, Verizon Wireless şi T-Mobile, lucrează la un sistem care ar putea stoca mai multe cărţi de credit în telefon, permiţându-le utilizatorilor să se folosească de oricare dintre acestea.

Portofelul Visa Wallet va funcţiona pe majoritatea smartphone-urilor şi va administra cărţi de credit şi opţiuni multiple de gestionare a acestora, în timp ce produsul American Express va funcţiona în principal pe Payfone.

40% din piaţă va fi acoperită în următorii ani de bunurile digitale, iar Asia, vestul Europei şi America de Nord vor fi responsabile pentru 75% din tranzacţiile efectuate cu telefonul.

Sursa: The Atlantic