Filiala din Romania a bancii germane Eurohypo AG, a incheiat, recent, un contract in valoare de 175 milioane de euro, pentru refinantarea mai multor proprietati detinute de grupul de companii Iulius, si anume: Iulius Mall Timisoara, Iulius Mall Iasi, Iulius Mall Cluj si Terra Center.  

Patrunsa pe piata autohtona, in noiembrie 2006, Eurohypo a finantat cu 150 milioane de euro si afaceri ale Anchor Grup (in mai 2007), respectiv Bucuresti Mall si Plaza Romania. “Mai avem doua intelegeri de finantare, deocamdata confidentiale, cu o valoare insumata de 40 milioane de euro. In total, portofoliul Eurohypo, in Romania, este de 360 milioane de euro”, spune Fulga Dinu, sefa subsidiarei autohtone a bancii.  

Eurohypo AG face parte din Commerzbank Group, al doilea grup bancar ca marime din Germania, cu active ce depasesc 600 miliarde de euro, fiind specializata in finantari imobiliare si finante publice. Banca detine active in valoare de aproximativ 240 de miliarde de euro si a devenit unul dintre cei mari emitenti de obligatiuni ipotecare de pe piata de capital.

 

Sursa: Capital