Grupul Euroholding din Timisoara a anuntat, miercuri, preluarea companiei bucurestene de constructii Marcora, in cadrul unei tranzactii evaluate de surse din piata la 12 milioane de euro. Ambele companii sunt controlate de actionari italieni. Conform acordului, Euroholding preia opt şantiere ale Marcora, deschise in diverse perimetre. Potrivit unui comunicat al Euroholding, noul proprietar are in vedere suplimentarea personalului actual, in urma unei campanii de recrutari care se va derula in perioada urmatoare. Preşedintele Euroholding, Luca Serena, a declarat că aceasta este cea mai importantă achiziţie a grupului în cei 12 ani de când este prezent în România.

 

Infiintata in 1999, Marcora Constructii Romania este parte a grupului italian Marcora, cu operatiuni in Bulgaria, Ucraina, Rusia si Kazahstan. Compania a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 16 milioane de euro, la un numar de circa 400 de salariati. In portofoliul sau se afla cladiri rezidentiale, imobile de birouri, precum si diverse proiecte industriale.

 

Euroholding, parte a grupului Industrie Maurizio Peruzzo, include firme cu activitati in constructii civile si industriale, proiectare si consultanta, materiale de constructii, precum si in sectorul textil. In 2006, Euroholding a avut o cifra de afaceri de circa 513 milioane lei si un profit net de 31,1 milioane lei. Numarul total al angajatilor grupului era de peste 1.000.