Tratamentul anti-Covid-19 care vindecă bolnavii în stare gravă: Terapia cu anticorpi monoclonali este în acest moment aplicată în România.
Este vorba însă despre o variantă terapeutică aflată încă în studiu, fără a exista o terapie standard, general aplicabilă.
Tratamentul anti-Covid-19 care vindecă bolnavii în stare gravă. Este aprobat în SUA
Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre tratamentul pe bază de anticorpi monoclonali, aflat în studiu la pacienții COVID-19, în cadrul Institutului Matei Balș din Capitală.
Astfel, dr. Marinescu a explicat cum funcționează tratamentul și mai ales cât de important este ca el să fie administrat într-o fază incipientă a bolii, dar a ținut să sublinieze și necesitatea campaniei de vaccinare și imunizarea populației pentru a combate COVID-19.
”Ai nevoie de o campanie de vaccinare, dar e clar că sunt necesare terapii, care să fie și eficiente. În timpul pandemiei s-a vorbit despre aceste terapii miraculoase.
Nu știu dacă am ajuns la o variantă miraculoasă, dar e clar că există terapii eficiente precum sunt anticorpii monoclonali. Aceștia anticorpi sunt deja aprobați pentru Statele Unite”, a explicat directorul medical de la Institutul Matei Balș, potrivit antena3.ro.
Împiedică pătrunderea virusului în celulă
Referitor la tratamentul cu anticorpi monoclonali, medicul Adrian Marinescu a povestit cum funcționează și mai ales cât de important este să fie administrat la debutul bolii, mai exact persoanelor care au primit un rezultat pozitiv la testarea pentru COVID-19.
Tratamentul pe bază de anticorpi monoclonali este eficient în special pentru combaterea formelor grave de COVID-19, după cum a explicat el. Totodată, dr. Marinescu a explicat faptul că este o variantă în studiu, iar momentan nu există o terapie standard în acest sens.
”Este un tratament simțit. Merge exact pe proteina spike și împiedică pătrunderea virusului în celulă, dar cu o condiție: să fie administrat la debut.
Acest lucru ce înseamnă: testare, pentru un diagnostic rapid și se folosesc mai ales la persoanele vulnerabile, care ar putea să dezvolte complicații.
Este o singură administrare. Mai sunt variante în studiu, dar nu există ca o terapie curentă, standard”, a detaliat medicul Adrian Marinescu, conform sursei citate.