Tratamentul care oprește COVID-19! O româncă este prima care îl primește

Vaccinul BioNTech/Pfizer

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin

A început un studiu la scară largă pentru testarea unui nou tratament anti-COVID! Acesta este menit să oprească dezvoltarea de afecțiuni severe în rândul pacienților iar o româncă este prima care îl va primi.

A început testarea unui nou tratament anti-COVID! Prima persoană care îl va primi este românca Alexandra Constantin din Hull, din nord estul Angliei, conform bbc.com

Studiul din Marea Britanie implică inhalarea unei proteine ​​numite interferon beta pe care organismul o produce atunci când contractează o infecție virală. Doctorii se așteaptă ca tratamentul să stimuleze sistemul imunitar, amorsând celulele să fie gata să lupte împotriva virusurilor.

A început testarea unui nou tratament anti-COVID

Tratamentul a fost dezvoltat la Spitalul Universitar din Southampton și este produs de compania de biotehnologie din Southampton Synairgen.

Potrivit primelor descoperiri, tratamentul a redus șansele ca un pacient COVID să dezvolte boli severe cu aproape 80%. Trebuie menționat că Alexandra Constantin, în vârstă de 34 de ani, a fost prima persoană care a primit tratamentul după ce a fost internată luni la spital. Aceasta dorește să se întoarcă acasă deoarece are o fetiță care o așteaptă, conform sursei menționate.

Cum funcționează noul tratament

Interferonul beta, frecvent utilizat în tratamentul sclerozei multiple, face parte din prima linie de apărare a organismului împotriva virușilor, avertizându-l să se aștepte la un atac viral. Noul medicament este o formulare specială de interferon beta administrată direct căilor respiratorii printr-un inhalator care transformă proteina într-un aerosol.

O doză directă de proteină din plămâni va declanșa un răspuns anti-viral mai puternic, chiar și la pacienții al căror sistem imunitar este deja slăbit.

De asemenea, studiile clinice anterioare efectuate de Synairgen au arătat că poate stimula un răspuns imun iar pacienții cu astmă și alte afecțiuni pulmonare cronice pot tolera confortabil tratamentul.

Rezultatele au fost promițătoare

Synairgen susține că pacienții au fost de două până la trei ori mai predispuși să se refacă până la punctul în care activitățile de zi cu zi nu au fost compromise de boala lor.

Acesta a spus că studiul a indicat o reducere cu o treime a timpului mediu petrecut de pacienți în spital, de la o medie de nouă zile la șase zile.

Totuși, studiul a implicat doar 100 de pacienți și sunt necesare mai multe teste înainte de a putea fi autorizat pentru utilizare. Acest nou proces de “faza a treia” este mult mai lungă și va implica peste 600 de pacienți din 20 de țări.

La fel ca în studiul anterior, jumătate din participanți vor primi medicamentul, cealaltă jumătate va primi ceea ce este cunoscut sub numele de placebo – o substanță inactivă. Echipa care conduce procesul spune că speră că va fi finalizată până la începutul verii.

În cazul în care rezultatele sunt aproape la fel de bune ca în studiul anterior, se așteaptă ca omologarea medicamentului la pacienții din Marea Britanie și alte țări să urmeze la scurt timp după aceea.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin