Cui nu-i plac fructele proaspete? Nimic nu e mai bun decât o salată de fructe la micul dejun sau o porție de fructe cu înghețată în după-amiezile calde de vară. Deși majoritatea oamenilor cumpără fructe proaspete, confiate sau conservate aproape zilnic, puține persoane știu ce beneficii au anumite alimente vegetale asupra organismului nostru.
De exemplu, rodia este un fruct minune care ameliorează bolile vaselor de sânge, afecțiunile inimii, dar și poate scădea colesterolul rău super repede, conform healthyteam.com.
Rodia, secretul naturii: E sănătate curată!
În rândurile următoare, ți-am scris câteva informații utile despre rodie:
- – scăde colesterolul rău;
- – e bogată în antioxidanţi care previn apariţia bolilor de inimă;
- – e bogată în vitamina C;
- – vindecă infecţiile;
- – poate preveni cancerul la sân, cancerul de prostată şi diabetul;
De asemenea, lista fructelor minune continuă cu agrișele – fructele de pădure care au rol antioxidant, antibacterian și antiviral. Nutriționiștii consideră agrișele „fructele frumuseții” datorită efectelor stimulatoare asupra organismului uman.
Fructul care te ajută să îți păstrezi tinerețea! Are efecte uimitoare asupra sănătății tale
Nutriționiștii spun că acest fruct de pădure este un bun agent anti-îmbătrânire, ajutând la păstrarea tinereții cât mai mult timp, dacă e mâncat des.
Agrișele sunt bune pentru copiii care nu au poftă de mâncare. De asemenea, agrișele pot fi folosite și în curele de slăbire pentru detoxificarea organismului, dar și pentru a întări sistemul imunitar, având în vedere că protejează corpul de infecții și inflamații.
Agrișele, benefice pentru oamenii cu anxietate
De altfel, aceste fructe de pădure sunt recomandate oamenilor care se află în stări de convalescență sau care suferă de anxietate sau stres. În plus, agrișele sunt bune pentru diaree și dizenterie, având efecte benefice asupra afecțiunilor sistemului digestiv.
De asemenea, agrișele stimulează circulația periferică și activitatea inimii, în timp ce repară celulele afectate din organism și ameliorează afecțiunile oculare (cataractă și hipermetropei).
De altfel, persoanele care se confruntă cu tensiunea arterială ar trebui să bea ceai de agrișe, în plus, acesta e recomandat și oamenilor cu afecțiuni la rinichi, ficat și stomac. Ba mai mult, ceaiul de agrișe normalizează valoarea glicemiei, scade colesterolul și previne răceala.