Produsele din carne sunt dăunătoare

Oamenii trebuie să scoată definitiv produsele din carne din dietă cât mai curând!

Organizația americană Compassion in World Farming (CIWF) a tras un semnal de alarmă în SUA cu privire la consumul de astfel de produse. Acestea sunt omniprezente în alimentația zilnică a cetățenilor. Potrivit unui raport elaborat de experții CIWF, americanii trebuie să-și reducă consumul de carne cu 82%.

Este cunoscut faptul că americanii sunt mari consumatori de carne. Lucrul acesta este evidențiat în rețetele lor tradiționale și nu numai. Statisticile arată că 81% dintre americani consumă carne cel puțin o dată pe săptămână. Iar 40% dintre cetățeni nu fac legătura între acest consum și problemele de mediu.

Specialiștii consideră că reducerea consumului de carne cu 82% ar fi eficientă în lupta împotriva încălzirii globale, conform programului EAT-Lancet, care a dezvoltat o dietă standard considerată benefică atât pentru organism, cât și pentru planetă.

Carne
Chiar trebuie să spunem adio cărnii? / SURSA FOTO: Dreamstime

Cu toate acestea, la nivel global, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) nu sunt foarte optimiste.

Perspectivele lor agricole pentru perioada 2021-2030 arată că se așteaptă o creștere a consumului de carne cu 14% până în 2030. Ceea ce va necesita o extindere a terenurilor agricole cu 4%.

Planeta este ucisă de dieta carnivoră: „Apetitul nostru nesățios pentru carne ieftină și alimente de origine animală ucide planeta”

Se pare că jumătate din această creștere este generată de o creștere a consumului de carne de pasăre. Și nu de vită, așa cum anticipaseră reprezentanții CIWF.

„În cele mai bogate țări, ne hrănim literalmente până la dispariție.

Apetitul nostru nesățios pentru carne ieftină și alte alimente de origine animală dăunează sănătății noastre, provocând cruzime imensă față de animale și ucide planeta noastră”, a declarat Philip Lymbery, șeful ONG-ului CIWF, într-un comunicat publicat în noiembrie 2023.

Totuși, SUA nu sunt singura țară preocupată de necesitatea unei reduceri drastice a consumului de carne în rândul populației. De exemplu, autoritățile din Australia (80%), Argentina (80%), și Israel (78%) și-au manifestat interesul pentru abordarea acestui fenomen care pare să ia amploare.

În plus, organizația CIWF a estimat ratele necesare de reducere a consumului de pește, ouă și produse lactate. Pentru aceste trei categorii de produse, țările aflate în fruntea listei sunt Islanda (cu o reducere ideală de 77%), Mexic (76%) și Finlanda (74%).